Filtrera på utbildning:

Hanna: ”Jag behövde en nystart i mitt företag”

När Hanna hade tappat lite riktning på vad hon ville göra i sitt företag efter några års föräldraledighet sökte hon till Kreativt entreprenörskap. Här berättar hon om sitt år på utbildningen.

Utbildningen blev så mycket bättre...

Utbildningen blev så mycket bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig. Inte nog med att jag fick massor av nya verktyg och kunskaper att använda, jag har även fått nya likasinnade vänner i alla åldrar från olika bakgrunder och branscher. Att vara egen företagare kan i perioder vara väldigt ensamt och att få möjlighet att ventilera och bolla idéer och problem med andra som sitter i samma situation är en fantastisk tillgång. Även lärare och föreläsare på utbildningen är egna företagare vilket gör att man alltid har mentorer att vända sig till när man behöver. Jag är otroligt glad och tacksam över att jag får vara en av eleverna på kreativt entreprenörskap och längtar alltid till nästa ”kreavecka” på plats på Leksand Folkhögskola.

Linnéa Falkinger

(mer …)

Motsvarade verkligen förväntningarna

Det är värdefullt att få den här tiden att utveckla sitt företag. Man har hela tiden någon att prata med, lärare eller elever. Värdefullt är också all kunskap inom till exempel finansiering och marknadsföring. För mig har alla lärdomar inneburit att jag bytt inriktning på mitt företag, även det är ju ett sätt att utvecklas. Kursen har verkligen motsvarat förväntningarna.

Mattias Lindmark, Kreativt entreprenörskap

Ett år på Krea!

I nästan hela mitt liv har jag varit bonde och jobbat mestadels själv. För ca 10 år sedan hoppade jag av mitt liv som bonde för att jobba i livsmedelsindustrin. Här fanns arbetskamrater men ingen tid eller möjlighet till möten med människor. Längtan till att kunna kombinera livet som bonde med möten med olika människor gjorde att drömmen att kunna leva av gården växte igen.

Krea har gett mig insikt och verktyg att det går att kombinera gårdsarbetaren med odling, hästar och möten över gränserna både i verkliga livet och på sociala medier.

Veckorna man är i skolan är otroligt givande, uttömmande, roliga, omvälvande. Mina klasskamrater bidrar precis lika mycket som fantastiska föreläsare och lärare. Jag har tvingats att utmana mig själv både socialt och kunskapsmässigt. Jag står stadigare i jorden nu efter alla dessa möten med fantastiska människor som har delat med sig av kunskap, misstag, lyckade projekt och livet i stort.

Matts Rickardsson

Stefan: ”Jag har kommit in i en process där jag vet hur jag ska jobba”

För Stefan handlade det om att bättre veta var hans kunder finns och veta hur han ska jobba. Träffa andra kreatörer och komma in i en process som han regelbundet kan följa upp tillsammans med lärare och de andra i klassen.