Boende för kursdeltagare

En fantastisk möjlighet är att du kan bo på skolan under din studietid här. Totalt erbjuder vi ca 70 av våra studerande denna möjlighet.


Följ med Maria på en rundtur här på skolans boenden och besök i matsalen där du får träffa Jonas Skinnar som är ansvarig för köket och vår fantastiska mat!


Alla rum är inredda med säng, skrivbord, skrivbordsstol, bokhylla och garderober. Du tar själv med kudde, täcke och lakan. De flesta av våra rum har eget badrum med dusch. I varje ingång delar sex studerande på ett gemensamt fullt utrustat kök och ett allrum med TV. WiFi finns på skolans områden. Skolans lokaler och delar av internat är bostadsanpassat för dig som har en funktionsutmaning.

I avgiften ingår frukost, förmiddagsfika och lunch, måndag till fredag. Kostnaden är idag 5 000 kr per månad (september-maj).

Externat

Du som inte bor på skolan betalar en obligatorisk avgift för förmiddagsfika och lunch, som idag är 1 900 kr per månad (september-maj).

Att samlas kring gemensamma måltider är en så viktig del i den sociala samvaron på vår folkhögskola att ingen undantas från detta.

Nya studentlägenheter från och med hösten 2018

Från och med höstterminen 2018 kan vi också erbjuda boende i våra nya studentlägenheter. Det finns 19 lägenheter i två olika storlekar:
24 kvm – 6 500 kr
26 kvm – 6 700 kr

I avgiften ingår frukost, förmiddagsfika och lunch måndag – fredag.

De nya lägenheterna ligger på en vackert belägen plats med utsikt över Österdalälven i direkt anslutning till skolområdet. Varje lägenhet är byggd som en studio med eget kök, vardagsrum och sovavdelning i en öppen planlösning.