Filtrera på utbildning:

Ebba: ”Inte bara verkstaden som är livet”

Efter att ha blivit helt såld på silversmide efter en helgkurs letade Ebba igenom i princip hela internet efter skolor. Leksands folkhögskola kom upp och att det finns möjlighet att ha med husdjur, miljön och närhet till natur var viktiga faktorer för valet av skola. Hör henne berätta om hur det varit så här långt.

Kevin: ”Jag har skiftat fokus helt”

Det var intresset för att jobba med något kreativt inom hantverk och att han alltid gillat smycken som fick Kevin att gå en helgkurs i silversmide. Det var väldigt roligt och gjorde att han började söka efter utbildningsmöjligheter. Här berättar han om hur det kom sig att det blev Metall/Silversmide på Leksands folkhögskola och hur det har varit.

Gesällbrev efter tre års studier

Jag erhöll mitt gesällbrev som silversmed efter 3 års studier. Jag fick fint stöd och handledning under min studietid på skolan som ledde fram till mitt gesällbrev. Idag jobbar jag i det egna företaget Patrik Hansson Jewellery i Uppsala där även min verkstad finns och där all tillverkning sker enligt gamla hantverksmetoder. Jag trivs i min nya roll som silversmed och känner stor tillfredsställelse av att få arbeta med händerna och ett hantverk. Min tid i Leksand öppnade verkligen mina ögon för hantverk och jag rekommenderar alla som har ett intresse av att arbeta med händerna och skapa att söka sig hit!

Patrik Hansson, Metall- och silversmide