Filtrera på utbildning:

När flickvännen Linnéa sökte dekoratörsutbildningen på Leksands folkhögskola fick Martin Schenström uppslaget att läsa vidare han också. Valet föll på folkhögskolans allmänna linje.
Upplägget på den allmänna linjen med att läsa två ämnen i taget istället för gymnasiets fyra gillar Martin.

”Jag får mer gjort och blir bättre insatt i varje ämne, säger Martin.

Efter utbildningens slut vill han läsa vidare. Drömmen är att bli arkitekt men även svenska- och/eller samhällskunskapslärare lockar honom.

”Det råder en härlig stämning på skolan och att gå den här utbildningen är det bästa jag har gjort”, fortsätter Martin. Utbildningen är ett väldigt bra alternativ för den som vill ha mera kött på benen inför framtiden.

Martin Schenström, Allmän kurs

Jag har alltid varit den där eleven som hatade skolan, skolkade hela tiden och hade ständigt kontakt med rektorn. Men hösten 2011 så började jag på Leksands Folkhögskola och vad jag inte visste då var att de två år som jag gick på skolan skulle vara dom bästa i mitt liv.

Jag har aldrig blivit så bra bemött av lärare och dom fick mig att tro på mig själv att jag verkligen kan, jag skulle vilja säga att lärarna har blivit mina vänner. Varje lektion var fylld av glädje och skratt och varje fredag ville jag att det skulle bli måndag på en gång så jag att jag kunde gå till skolan! Det finns också en speciell relation bland elever, som alla är så olika. Man accepteras så som man är. Många har blivit mina vänner för livet.

EMMA ADOLFSSON

Det roligaste året i mitt liv!

Detta år har varit det roligaste i mitt liv. Aldrig tidigare har jag träffat så många olika människor. Den första månaden hade jag träningsvärk i magen för att jag skrattade så mycket.
Att läsa allmänlinje passar de som bara vill läsa in gymnasiet för att få grundläggande kompetens. Men den passar även den som vill satsa på en akademisk framtid. Eftersom det är relativt fritt att studera, finns det möjlighet att komplettera de ämnen som krävs till högskola eller universitet. Den personliga utvecklingen är ett bra sätt att hitta och stärka sig själv i livet. För mig är denna studiemetod ett utmärkt sätt att förbereda mig inför universitetet.

Jesper Swamberg