Här hittar du allmän information för dig som studerande på Leksands folkhögskola. All information finns i PDF-filer som kan laddas ner och skrivas ut. För att kunna läsa och skriva ut dokumenten behöver du Adobe Reader (programmet laddar du enkelt ner från nätet utan kostnad).

* Du kan också lyssna på när Nettan Olsson, lärare på Allmän kurs, berättar om våra anpassningar i Coronatider i videon här nedan. Men vårt viktigaste budskap till dig som börjar höstterminen nu är:

  • Följ de allmänna råden om att HÅLLA AVSTÅND, GOD HANDHYGIEN och STANNA HEMMA VID MINSTA SYMTOM.
  • Försök att resa hit på ett sätt som ger en så liten risk för smittspridning som möjligt.
  • Kom vaccinerad.

 

 

Läsårstider

Höstterminen 23 augusti – 23 december 2021
Självstudievecka vecka 44, 1 – 5 november 2021

Vårterminen 3 januari – 3 juni 2022
Självstudievecka vecka 1, 3 – 7 januari 2022
Självstudievecka vecka 9, 28 februari – 4 mars 2022
Självstudievecka vecka 16, 19 – 22 april 2021

 

Skolans restaurang

I restaurangen, med en sagolikt vacker utsikt över Siljan, serverar vår chefskock Jonas Skinnar tillsammans med sitt team fruost, förmiddagsfika och lunch till deltagare och personal under läsåret.

Vällagad mat är en viktig del i de förutsättningar vi försöker skapa för att våra deltagare skall få ut så mycket som möjligt av sin tid här på skolan. Vi strävar efter att erbjuda en stor variation av maträtter lagade av bra råvaror.

Tillsammans med Coop Leksand (vinnare av White Guides Stora Svinnpris 2018) har vi ett samarbete kring matsvinn och hållbarhet. Detta innebär bl. a. att vi ökar flexibiliteten i vårt kök och inte arbetar med en fast veckomeny. Den kan istället anpassas mer efter råvarutillgång, inspiration och säsong.

Matsalens öppettider, mån-fre:

Frukost          07.30 – 08.30

Lunch            11.30 – 13.00

Med reservation för ändringar.
OBS! Restaurangen är stängd när röd dag infaller måndag – fredag samt vissa klämdagar.

Mer information om kostnader för boende och mat hittar du via den här länken!

Samverkansråd

Varje år utses två representanter från varje utbildning som tillsammans med två representanter från skolan ingår i skolans samverkansråd. I samverkansrådet kan representanterna ta upp förslag på gemensamma aktiviteter, projekt, lyfta problem och förslag på lösningar. Du som kursdeltagare kan skicka med dina förslag och idéer eller problem som du identifierat med din klassrepresentant. Representanterna tar också med frågeställningar, idéer och förslag tillbaka till klasserna och återkopplar igen på nästa möte.