I restaurangen, med en sagolikt vacker utsikt över Siljan, serverar vår kökschef Jonas Skinnar tillsammans med sitt team frukost, förmiddagsfika och lunch till deltagare och personal under läsåret. För grupper, konferenser eller sällskap kan restaurangen erbjuda allt från en enklare buffé till riktiga festmiddagar med flerrätters-menyer vid vackert dukade bord.

Vällagad mat är en viktig del i de förutsättningar vi försöker skapa för att våra deltagare skall få ut så mycket som möjligt av sin tid här på skolan. Vi strävar efter att erbjuda en stor variation av maträtter lagade av bra råvaror.

Tillsammans med Coop Leksand (vinnare av White Guides Stora Svinnpris 2018) startar vi nu ett samarbete kring matsvinn och hållbarhet. Detta innebär bl. a. att vi ökar flexibiliteten i vårt kök och inte arbetar med en fast veckomeny. Den kan istället anpassas mer efter råvarutillgång, inspiration och säsong.

 

Dagens lunchmeny hittar du här>>>

Dagens meny finns tillgänglig på vår hemsida efter kl. 9 samma dag och självklart hoppas vi att du som gäst uppskattar detta.
Lunchserveringen är även öppen för allmänheten måndag-fredag kl. 12.00-13.00 under terminstid.

På sommaren är kökets fantastiska måltider en viktig del i våra deltagare på sommarkurser, läger och gruppresors upplevelse under sin vistelse hos oss. Förutom frukost, fika och lunch får deltagarna avnjuta sin middag på verandan i solnedgången med utsikt över Siljan.

För grupper, konferenser eller sällskap kan restaurangen erbjuda allt från en enklare buffé till riktiga festmiddagar med flerrätters-menyer vid vackert dukade bord.

Är du intresserad? Kontakta Minna Smångs, tel. 0247-64829 eller e-post minna.smangs@leksandsfolkhogskola.se för offert. Minnakan hjälpa dig med alla frågor om konferens, gruppbokningar och vandrarhemsboende.