”Jag har lärt mig så otroligt mycket som till exempel att plocka fram de detaljer som jag hade inom mig men som jag inte riktigt låtit komma fram. Jag har lärt mig fix och trix och att tro lite mer på mig själv. Det var det jag tänkte att jag skulle och det gick ju vägen. 

Jag har fått nya synvinklar på det visuella och all feedback man fått har varit så lärorikt. Sättet som ni arbetar på i kursen har passat mig väldigt bra, för samtidigt som det har varit otroligt lärorikt har jag haft väldigt kul. Tiden hos er har varit bland det roligaste jag gjort FÖR MIG!

Så mycket man kan få till av lite, man är aldrig begränsad även om man är det.”

Annette

”Det som överraskade mig var att allt var så oroligt uppstyrt och bra. Man kände en trygghet och en tillhörighet där man kunde få vara sig själv och utvecklas och fråga det man ville.”  ~ Hanna

”Mer än vad jag kunde tänka mig. En otroligt innehållsrik utbildning där jag fått med mig kunskap om VM-biten men också inom ledarskap och haft nyttiga erfarenhetsutbyten med alla kurskamrater. 

Jag har lärt mig hur man ska tänka för att göra ett bra, effektivt och noggrant arbete. Att saker tar längre tid än vad man tänker sig (framförallt när man är ny på det hela) och att man aldrig kan bli fullärd. Har även lärt mig att branschen bygger på att man ständigt måste vara uppdaterad och med i vad som händer i omvärld för att göra ett relevant och aktuellt jobb.

Har lärt mig att ledarskap är en utmaning som man alltid måste träna sig själv på och framförallt underhålla sig själv i precis som med vilken träning som helst – vill man vara bra på att springa behöver man träna på och underhålla det för att hålla i. 

Många nyttiga lektioner både på plats och digitalt. Bra med LIA och samarbetsbutiken – där har jag lärt mig massor om hur det faktiskt funkar i verkligheten när man har deadline, störningsmoment och andra utmaningar som kanske inte finns på skolan.

Blev överraskad över ens egen kapacitet och förmåga. När vi började var alla väldigt osäkra men blommade snabbt ut. När bildspelet rullade igår under avslutningsfikat noterade jag bilderna från våra tidiga exponeringar jämfört med dem vi gör nu. En utveckling har skett för alla vilket är kul att se.

Egentligen har det mesta överraskat mig då utbildningen har varit bättre än vad jag någonsin kunnat föreställa mig, vilket är en bra och positiv överraskning! Ska sprida ordet om utbildningen till så många jag kan.”

Isabella

”Jag tar med mig mer kunskap om varuvisning vilket var mitt mål med hela utbildningen. Eftersom jag endast har arbetat med barnkläder innan så var det väldigt givande att få testa olika produkter, på så vis kom jag ut från min comfortzone och jag känner mig mer bekväm med att jobba med andra typer av produkter nu. Det var även väldigt kul att få bekräftat från andra att man faktiskt kan det här, då känner man ju att man är på rätt väg.

Det är egentligen inget som har överraskat mig… rollen som Visual Merchandiser är konstant utvecklande och det går nog aldrig att bli riktigt fullärd, nu är det bara att ta till vara på den kunskap man har hittills.”

Izabelle

”Jag har lärt mig allt som står i kursplanen och mycket mer därtill. Tänker då främst på alla praktiska tips och trix, men även hur värdefullt det varit att få reflektera över personlig utveckling och ledarskap. Jag har fått med mig massor!

Jag är överraskad över att det gick att få med sig så pass mycket under en termin. Jag är också positivt överraskad över hur kul vi haft tillsammans. Många nya bekantskaper och intressant att utbyta erfarenheter med varandra.

Skolans lektionssalar är finare än jag kunnat föreställa mig och miljön runtomkring är helt underbar.”

Jenny

”Jag har lärt mig så mycket i denna utbildning. Saker som jag tidigare inte arbetat med, men som alltid funnits med parallellt i mina tidigare arbeten. Att arbeta med det visuella i butik har varit så roligt! Att praktiskt få testa och kreativt jobba tillsammans med andra kurskamrater har varit så lärorikt. Då har vi tillsammans och med Berits feedback kommit fram till ännu bättre slutresultat. Alla genomgångar har varit jätteroliga! Det ger så mycket att också få se bildexempel från “verkligheten” hur det ser ut där.”

Linda

”Jag har lärt mig så mycket under denna kurs, hittat tillbaka till min kreativa sida och jag vet vad jag vill göra framöver. Jag vågar mer och känner mig inte nervös inför att söka jobb och vet vad jag kan. En positiv utveckling.

Det som har överraskat mig är att jag har lärt mig så mycket mer än vad jag hade förväntat mig. Man kan aldrig lära sig för mycket utan att det har även varit roligt att lära sig mer.”

Mathilda

”Jag har lärt mig så mycket under utbildningen som jag kommer ta med mig i framtiden, bland annat hur visuell kommunikation påverkar andra och deras beteenden samt hur man ökar försäljningen med små enkla knep. Jag har även lärt mig mycket om mig själv, hur jag hanterar nya situationer och vilka roller jag tar i olika grupper. Jag tycker att träffarna och praktiken har gett mig mest med utbildningen. Jag uppskattade att mycket av utbildningen handlade om reflektioner, om sig själv och andra, för det är värdefullt i livet oavsett arbete eller privat. 

Det som överraskade mig mest var att det var så extremt blandade åldrar och kompetensnivåer på alla klasskamrater. Jag visste att utbildningen skulle ge mig mer kunskap i området, men inte att jag själv skulle utvecklas som person under utbildningen. Det är dock endast positivt och väldigt värdefullt!”

Moa

”Jag har lärt mig oerhört mycket om mig själv och fått väldigt mycket mer kunskap än vad jag hade tidigare. Att få gå denna utbildningen har gett mig så mycket mer självförtroende och mersmak på yrket som VM. Jag ser ledarskap-delen av utbildningen som ett plus men jag var ute efter att få bli VM och det är jag nu vilket känns helt underbart. Det som jag lärt mig som jag absolut inte kunde tidigare är att snabbtexta, blir bättre varje gång man skriver och övar vilket är roligt. Sen att få ta del av all kunskap som vi klasskompisar och lärare har delat med oss av, tips och idéer. 

Det som har överraskat mig mest under utbildningen är att jag har vågat ta för mig mer, växt som person. Sen också att jag har gjort något som bara gynnar mig själv, inte gjort vad alla andra säger att jag ska göra utan jag har lyssnat på mig själv och jag vågar och kan. 

Som helhet av utbildningen så är jag väldigt nöjd med allt. Ni lärare har varit fantastiska, så kunniga och genuina. Rekommenderar verkligen andra personer som är intresserade av yrket att söka/gå utbildningen.”

Sanda

”Jag vill börja med att skriva att jag är så glad att jag valde att gå denna utbildning och tacksam för att jag fick möjligheten. Jag tycker tempot på utbildningen har varit bra, bra föreläsare och intressanta uppgifter.” ~ Sophia

”Jag har lärt mig väldigt mycket, att se olika sorters personer att man kan lära sig på olika sätt som att se, lyssna göra osv. Att man kan se saker från olikas perspektiv, färg och form uppbyggnad mm.” ~ Therese

”Jag har fått: 

  • Nya perspektiv och nya kunskaper inom exponering 
  • Nya perspektiv och nya kunskaper inom ledarskap
  • Nya kunskaper inom handel
  • En introduktion och  ”verktyg” till fortsatt utveckling för att använda och behärska sketchup.
  • Reflektera kring min egen roll och person 
  • Reflektera kring min yrkesroll/framtida yrkesroll
  • Kunskaper om  arbetsrätt
  • Insikter,  slutsatser, reflektioner och val under utbildningen.
  • Utbildningen har gjort mig nyfiken och synliggjort möjlighet  till nytt yrkesval.”

Åsa