Leksands folkhögskola bjuder in till slututställning över Kristi Himmelsfärdshelgen den 26 – 29 maj. Tillsammans ställer Keramisk form, Metall/silversmide, Design, Bokbinderi, Allmän kurs och Kreativt entreprenörskap ut sina verk i Wallénhallen och på skolans område.

Årets slututställning står färdig och vi ser fram emot att få bjuda in till ett evenemang utan restriktioner som vi har varit tvungna att förhålla oss till de senaste två åren. Utöver utställningen kommer det att vara en marknad och fikaservering.

Årets tema är OUT OF HANDS and crafts. Ett tema som belyser det som kommer ut ur handens verk (värk) men också slumpens del i processen och skapandet.

” – Alla är här för att lära sig. Det innebär ett utforskande och att hamna där en inte trodde att en skulle hamna. Se slumpen och att använda slumpen. Det är vad årets tema handlar om. Utställningens kärna är process och dess olika delar”, berättar Klara Eriksson, kursansvarig för metallutbildningen och som ingår, tillsammans med deltagare från alla utbildningar, i gruppen som arbetar fram konceptet för årets utställning.

I utställningen kommer besökarna att få se bland annat smycken i silver, bruksföremål i både metall och keramik, skulpturer, handbundna böcker, posters och mycket mer. En hel del kommer dessutom vara till försäljning!

Utställningen öppnas torsdag den 26 maj kl. 11.00 med invigningstal av Pär Ohlsson, Leksands kulturchef.

Utställningen är öppen:

26 – 29 maj kl. 11 – 16

Detta vill ni inte missa!

Utställningen finns på instagram @slututstallning2022.lfhsk


Utöver utställningen på plats bjuder vi också in till en digital utställning där flera deltagare visar upp sina verk på en gemensam hemsida. Där kan man också få ta del av presentationer av deltagarna och en och annan tanke bakom verken.

Välkommen in till den digitala utställningen! – klicka på bilden