Pia: ”Jag ville ta itu med min stora dröm”

Efter en karriär som fotograf ville hon ta itu med sin stora dröm, att arbeta med lera. Och det gör hon här. Hör hennes beskrivning av utbildningen, skolan, miljön och människorna.

Jag tror jag blev lycklig här!

Det är svårt att uttrycka hur jag känner när jag tänker tillbaka på mina två år på Leksands folkhögskola. Jag tror jag hittade den största delen av mig själv där. I verkstaden. Bland allt damm.
Jag var otroligt bruksinriktad när ja kom till Leksand. Ville mest göra tekannor. Det vill jag inte nu. Egentligen ville jag nog inte det då heller. Men steget mot konst är svårt att ta själv. Läskigt.
Men jag var aldrig själv. Med det enorma stöd jag fått, från både lärare och (en enormt bra) klass har jag utvecklats mycket längre än jag själv trodde på.
Jag tror jag blev lycklig här!

Elina Reiver

Allra viktigast är den kunskap och inställning till lärande som finns på Leksands folkhögskola!

Jag började med keramik på en kvällskurs och vart fast direkt och efter några år tänkte jag mitt i livet varför inte gå en utbildning. Efter mycket undersökande valde jag att söka till Leksands folkhögskola, det är en skola i en fantastisk inspirerande miljö vid Siljan och keramiskt finns alla möjligheter. Men det allra viktigaste är den kunskap och inställning till lärande som finns på Leksands folkhögskola där man får prova sig fram på egenhand men också får stöd och hjälp att hitta sitt eget väg och uttryck. Jag har fått många vänner för livet som jag har delat fantastiska upplevelser med under tiden i Leksand och efteråt.
JONNY HEDKVIST