Kreativt entreprenörskap – Linnea Falkinger

Utbildningen blev så mycket bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig. Inte nog med att jag fick massor av nya verktyg och kunskaper att använda, jag har även fått nya likasinnade vänner i alla åldrar från olika bakgrunder och branscher. Att vara egen företagare kan i perioder vara väldigt ensamt och att få möjlighet att ventilera och bolla idéer och problem med andra som sitter i samma situation är en fantastisk tillgång. Även lärare och föreläsare på utbildningen är egna företagare vilket gör att man alltid har mentorer att vända sig till när man behöver. Jag är otroligt glad och tacksam över att jag får vara en av eleverna på kreativt entreprenörskap och längtar alltid till nästa ”kreavecka” på plats på Leksand Folkhögskola.

Linnéa Falkinger

Hur kom det sig att du sökte utbildningen i Leksand? 

Våren 2018 satt jag hemma i min bostad i Senegal i Västafrika, där jag är bosatt och verksam halvårsvis sen 20 år tillbaka och sökte på internet efter utbildningar där jag som entreprenör och företagare kunde vidareutbilda mig och utvecklas. Jag stod i startgroparna för att förverkliga en innovation i en för mig helt ny bransch och trots att jag varit egen företagare i 11 år så kände att jag hade mycket kvar att lära. I sökresultatet hittade jag utbildningen Kreativt Entreprenörskap på Leksands Folkhögskola. Jag blev jätteglad, skrev ett mail till Lotta Hernek som är kursansvarig, skickade därefter in en ansökan och höll tummarna för att jag skulle bli en av de lyckligt utvalda som skulle få möjligheten att påbörja utbildningen hösten 2018.

 

Vad hade du för förväntningar på utbildningen innan du började?

Att få vidareutbilda mig inom företagande och entreprenörskap så jag kunde få bästa förutsättningarna att förverkliga min affärsidé och nya företag.

När du tänker tillbaka på den tid du varit här, vad kommer du aldrig att glömma?

Alla fantastiska klasskamrater, lärare och föreläsare som peppar, stöttar, inspirerar och deltar i min resa som entreprenör och företagare.

 

Vad gör du just nu?

Jag har sen utbildningsstart hösten 2018 arbetat heltid med att förverkliga min innovation om ett ekologiskt faire trade märkt näringsrik plantbaserat Cashewkött från Senegal, där jag utöver att ta vara på en biprodukt, kan bidra till att minska köttkonsumtionen, klimatpåverkan och generera hundratals arbetstillfällen till kvinnorna på plats i södra Senegal. Samtidigt går en del av vinsten tillbaka till unga entreprenörer på plats i Casamance. Utöver föreläsningar och arbete på plats på skolan var 4:e vecka så har jag arbetat med affärsplan, marknadsplan, produktdesign, personligt ledarskap, företagsekonomi och affärsutveckling även via ALMI, Dalarna Sience Park och Livsmedelsinkubatorn Krinova. Jag startade i januari upp mitt första Aktiebolag och arbetar just nu med att färdigställa produktkedjan så jag kan påbörja import och försäljning.

 

 

Vem tycker du att den här utbildningen passar för?

Alla kreativa entreprenörer som har en affärsidé som ni vill förverkliga eller ett företag som ni vill utveckla. Fantastisk plattform där entreprenörer i alla åldrar, oavsett bransch kan mötas, växa och utvecklas tillsammans med erfarna mentorer, föreläsare & lärare. Jag är otroligt tacksam för mitt första år och ser redan fram emot andra året. Så sök nu så kanske vi ses till hösten?

Ansökan

Ansökan stängd
 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!