Design – Erik Eklund

Året på design började med att jag inte kom in på någon högskola och jag visste inte vad jag kunde förvänta mig.

Jag är inriktad mot textil och mode och var det redan innan året men oavsett inriktning är det intressant att få med sig alla olika tankar om designprocess från flera designområden. Bra miljö kring skolan, bra lokaler, bra mat ger också bra fokus på arbetet i skolan.

För mig var det ett viktigt år för att lära mig arbeta fokuserat och att skapa bra underlag att söka högskolor med. Jag leker nu väldigt seriöst på kandidatprogrammet, Modedesign på Textilhögskolan i Borås.

Erik Eklund

Ansökan

Ansökan stängd
 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!