Emaljering

Kursperiod:
Vecka 26
24 – 28 juni 2024

För kursen i Emaljering behövs inga förkunskaper. Med skaparglädje som startpunkt lär vi oss emaljeringens grunder. Du designar själv eller i samråd med mig – små tavlor/paneler, skyltar, berlocker, örhängen och ringar blir färgsprakande juveler med emalj. Vi emaljerar till en början på koppar, möjlighet finns att fortsätta på silver. Jag visar klassiska och nya tekniker och arbetssätt löpande som du kan välja att använda i ditt skapande.

Om du har förkunskaper i silversmide och vill kombinera det med emalj, kontakta mig via e-post. Jag skickar mer information om hur du förbereder och planerar ett silverarbete för emalj.

Om du har förkunskaper i emaljering, eller vill göra ett mer avancerat, tidskrävande arbete i cloisonne’, champlevee’ eller plique-a-jour, kontakta mig via e-post så att rätt material finns på plats för dig.

cecilia.zedendahl@gmail.com

Ett urval färdiga kopparplåtar i olika format och emalj ingår i kursen. Silvermaterial och prefabricerade smyckedelar i silver finns att köpa på plats.

Anmälan

KURSEN ÄR FULLBOKAD!
När du klickar på knappen ANMÄL HÄR nedan kommer du till en reservlista.
(Du blir erbjuden en plats så snart vi får en avbokning och du står på tur på reservlistan.)

Anmälan senast 1 maj 2024.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Minna Smångs på minna.smangs@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 29 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Ansökan stängd
  • Kursledare

    Cecilia Zedendahl

    Emaljen löper som en röd tråd genom Cecilias trettio verksamma år som silver- och ädelsmed. Både i form av större tavlor och utsmyckningar på stålplåt och smycken i färgrik transparens på ädel metall. Hon har byggt och brukar sin egen verkstad, men drev även design- och smyckebutikerna ”Kärringen mot Strömmen” i Rättvik och Falun under många år.
    Formell utbildning till silversmed och en Master of fine Art fick hon på Konstfack i Stockholm. Utöver det har Cecilia utbildat sig vid bl.a Alberta College of Art i Calgary, Duncan of Jordanstone College of Art i Dundee och London Guildhall University i kompletterande ämnen som emaljering och gravyr.
    Cecilia känner sig hemma på många platser, men är född och uppvuxen i Ludvika och är Dalkulla ända in i hjärteroten. Hon delar sin tid mellan Rättvik och Stockholm, där hon har make och två vuxna barn. Hennes ateljé ligger i en liten tvärgränd i Gamla Stan, där hon arbetar i emalj och undervisar.

     

     

  • Kursavgift

    5 360 kr/person inkl. visst material, lunch, fika och en gemensam middag.
    8 600 kr/person inkl. visst material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
    7 950 kr/person inkl. visst material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

    I kursavgiften för smideskurser ingår visst material, men kostnad för plåt och tråd samt visst specialmaterial tillkommer.

    Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

    Extranätter i anslutning till kursen

    Det finns möjlighet att lägga till en extranatt innan och efter kursen. Max två extranätter totalt. Extranatt kostar då 480 kr/natt inkl. frukost. Extranatt del i dubbelrum kostar 380 kr/natt/person inkl. frukost. Vill du lägga till fler nätter blir det våra Bed&Breakfast-priser. Du hittar dem via den här länken: https://leksand.fhsk.se/vandrarhem/

    Tillägg för boende i lägenhet

    För boende i någon av våra lägenheter tillkommer 150 kr/person/natt.

  • Om Leksands folkhögskola

    Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

    Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

    Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

    Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

    Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

    Läs mer!