Unik utbildning för unga entreprenörer startar i Leksand

I höst startar utbildningen Ungt Entreprenörskap på Leksands folkhögskola för första gången. Den nya ettåriga utbildningen är unik i sitt slag och fyller en viktig lucka på vägen mot framgångsrikt företagande.

Den ettåriga utbildningen Ungt Entreprenörskap ska lyfta och utveckla unga entreprenörer. Fokus ligger på att starta och driva eget företag och är unik då den riktar sig specifikt mot unga, som kommer direkt från gymnasiet, har drivit UF-företag, är företagare, vill starta företag eller har en idé och vill utveckla sitt entreprenörskap.

– Utbildningen är den första i Sverige som riktar sig specifikt mot unga entreprenörer eller unga som är nyfikna på entreprenörskap. Under ett helt år får deltagarna möjlighet att jobba med sin egen dröm och företagsidé. Under året får de med sig viktiga verktyg och kontakter för att utveckla både sin företagsidé och sitt entreprenörskap. Att vi kan starta den här utbildningen här i Leksand är fantastiskt och ska bli otroligt spännande. Vi hoppas på sökande från hela landet, säger Anki Gullback, rektor på Leksands folkhögskola.

Satsningen på en helt ny utbildning är möjlig framför allt genom ett bidrag från Leksands Sparbank.

– Det är en självklarhet för oss att möjliggöra en sådan här satsning på ungt företagande. Det finns ett enormt driv i hela Siljansbygden och givetvis ska vi ta tillvara på det så att dagens generation kan förverkliga sina idéer och få stöttning i att utveckla sitt entreprenörskap. På sikt ser vi att det här kommer att kunna generera fler företag, fler anställningar och på så sätt bidra till utveckling i vår levande bygd, säger Björn Rinstad, vd på Leksands Sparbank.

Under året kommer studenterna bland annat att få jobba med en rad olika teman, som entreprenörskap, personlig utveckling, hållbarhet, varumärke, marknadsföring, retorik och sälj. En rad branschexperter kommer även att gästa utbildningen löpande, vilket skapar utbyte av både kunskaper och kontakter.

Läs mer om utbildningen på Leksands folkhögskolas hemsida: https://leksand.fhsk.se/utbildningar/ungtentreprenorskap/

Har du frågor? Kontakta Minna Smångs, 0247-648 29 eller minna.smangs@leksandsfolkhogskola.se