Design – Emma Sundström

Tiden på Leksands folkhögskola var för mig en enormt viktig tid, både för min självutveckling och mitt lärande inom designområdet. Läget på skolan är helt fantastiskt och ger en både inspiration, energi och ett enormt fokus till det som intresserar en mest. Stödet från både lärare och andra elever är ovärderligt och man blir som en liten familj. Tiden har gav mig en mängd fina vänner!

Utbildningen är bred och man kan rikta in sig på väldigt många olika områden och en får träffa riktigt duktiga verksamma gästlärare. Idag studerar jag till bildlärare på Högskolan Dalarna och de förberedande kunskaperna en får i Leksand har varit så himla användbara för mig. Plus att jag idag ser tiden som en investering i mig själv!

Emma Sundström

Ansökan

Ansökan stängd
 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!