Allmän kurs – Handel Ibrahim Abdullah Alhamo

Hur kom det sig att du sökte utbildningen i Leksand?

Jag fick ingen bedömning till mitt gymnasiebetyg från Syrien så jag var tvungen att läsa om grundläggande behörighet och Leksands folkhögskola var närmaste val för mig. Jag tänkte att den skulle vara strikt som gymnasiet. Jag kan säga jag har växt upp eftersom det är mycket eget ansvar.

Det jag kommer att minnas när jag slutar här är mina vänner och resorna som vi gjorde tillsammans, fikatiden varje morgon och den goda maten som serveras i skolan.

Vad gör du just nu?

Jag förbereder mig till högskolan eftersom jag slutar denna termin.

Vem tycker du att den här utbildningen passar för?

Den här utbildningen passar för de som är redo att utveckla sig själva och för de som kan ta eget ansvar men ändå vill ha hjälp från en lärare på plats.

Ibrahim Abdullah Ahlmo

Ansökan

Ansökan stängd
 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!