Allmän kurs – Annakarin

Jag började på Leksands Folkhögskola våren 2009. Då hade jag inte suttit i skolbänken på över 30 år. Jag kan väl säga att jag var mer än måttligt nervös första dagen jag skulle börja. Undrade flera gånger om jag verkligen gjort rätt. Men nu när jag 1½ år senare slutar måste jag säga att det var bland det bästa jag gjort. Skolan är belägen i en otrolig miljö. Uppe på en kulle med vacker utsikt över Siljan, fina timmerstugor och ingen trafik i närheten, det är så lugnt och fridfullt.

Maten är i särklass det bästa jag ätit, mycket variation med ett fantastiskt fräscht grönsaksbord. Här går du aldrig hungrig. Personalen som jobbar här är alltid tillmötesgående och trevliga. Har man problem så är de alltid villiga att ställa upp och hjälpa. Skolans lokaler och toaletter är fräscha och rena. Nu låter väl det här för bra för att vara sant, men jag kan ärligt säga att så har jag upplevt min tid här.

Det som fick mig att söka in på Leksands Folkhögskola var först och främst att man läser bara två ämnen åt gången. Det tyckte jag passade mig bra när jag inte pluggat på så länge. I början var det lite ovant och knepigt, men sedan lossnade det och gick riktigt bra. Hade det varit flera ämnen åt gången hade det varit svårare. Lärarna har lärt oss utöver de vanliga ämnena att visa respekt och stå för vad vi tror på. Det har varit roligt och lärorikt att få träffa så många olika människor i olika åldrar och med olika ursprung.Camilla och JB (lärarna) gjorde det lättare för oss att lära känna varandra med roliga lekar och mycket skratt. Många tyckte nog att det var larvigt i början, men det gjorde att man fick kontakt med de andra eleverna mycket fortare. De har också påpekat hur viktigt det är att tro på oss själva. Våga prova nya saker. Det är faktiskt sant att man bara ångra det man inte har gjort.

Jag har haft en fantastisk tid på skolan och är så tacksam mot alla jag träffat och lärt känna. Har aldrig ångrat detta.

Annakarin Olsson

Ansökan

Ansökan stängd
 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!