Möbeltapetsering

Kursperiod:
Vecka 30
22 – 28 juli 2024
(Obs! Kursen är 6,5 dagar)

Välkommen till en sommarkurs i möbeltapetsering där du får lära dig att klä om en egen möbel. Lämpligt objekt kan vara en enklare fåtölj, en stol med stoppad rygg och sits eller en fotpall. Du får rådgivning i att välja möbel av din kursledare före kursstart.

I kursen ingår grundläggande teknik- och materialkunskap. Du får också en inblick i den stoppade möbelns historia. Verktyg kommer finnas att låna under kursen, men du får gärna ta med egna verktyg om du har som till exempel en tygsax. Det kommer också att finnas möjlighet att köpa en del verktyg och nålar under kursen.

Visst material ingår i kursavgiften och övrigt material, till exempel material till stoppning, finns till försäljning.

Du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursen börjar kl. 9.00 första dagen och pågår till lunch sista dagen.

Anmälan

KURSEN ÄR FULLBOKAD!
När du klickar på knappen ANMÄL HÄR nedan kommer du till en reservlista.
(Du blir erbjuden en plats så snart vi får en avbokning och du står på tur på reservlistan.)

 

Anmälan senast 1 maj 2024.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Minna Smångs på minna.smangs@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 29 eller
Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Anmäl här
 • Kursledare

  Marianne Andersson driver sitt eget företag och är medlem i Sveriges Tapetserarmästare samt innehar Gesällbrev i tapetseraryrket. Hon har sin verkstad i Örby Slott där hon klär och stoppar det mesta i möbelväg för privat och offentlig miljö. Se mer om hennes arbete på http://meatapetserare.se/

 • Kursavgift

  6 800 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
  11 100 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  10 400 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

  Extranätter i anslutning till kursen

  Det finns möjlighet att lägga till en extranatt innan och efter kursen. Max två extranätter totalt. Extranatt kostar då 480 kr/natt inkl. frukost. Extranatt del i dubbelrum kostar 380 kr/natt/person inkl. frukost. Vill du lägga till fler nätter blir det våra Bed&Breakfast-priser. Du hittar dem via den här länken: https://leksand.fhsk.se/vandrarhem/

  Tillägg för boende i lägenhet

  För boende i någon av våra lägenheter tillkommer 150 kr/person/natt.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!