Sommarkurs i Coronatider 2021

Våra gästers och medarbetares säkerhet är vår högsta prioritet och vi följer noga myndigheternas rekommendationer och riktlinjer. Det innebär att vi kommer att anpassa hur våra sommarkurser ska genomföras den här sommaren.

Vi kommer att se till att distans kan hållas i undervisningslokaler, i boenden och i samband med alla måltider. Avseende frågan om resor för att komma till Leksand så uppmanar vi var och en att tänka igenom och se till att resan kan ske på ett sådant sätt att den medför en så liten risk för smittspridning som möjligt. Resa i egen bil är att föredra om möjligt.

Det vi erbjuder är en vistelse hos oss med allt inkluderat så att ingen behöver lämna skolans område under kursperioden. Vi kommer också arbeta utifrån att se kurserna som egna grupper som inte blandar sig med varandra.

Men för att detta ska fungera är det väldigt viktigt att vi alla följer de allmänna rekommendationerna:

  • STANNA HEMMA OM DU KÄNNER DIG DET MINSTA SJUK ELLER HAR SYMTOM
  • VAR VÄLDIGT NOGA MED HANDHYGIENEN
  • HÅLLA AVSTÅND

 Vi reserverar oss för att nya rekommendationer och direktiv från myndigheter och regeringen kan medföra att vi behöver förändra våra anpassningar eller ställa in kurserna helt.

 

Här följer en beskrivning av anpassningarna vi kommer att arbeta efter:

Undervisningen
I verkstäder och undervisningslokaler kommer vi se till att det finns tillräckligt med utrymme för att alla ska kunna hålla avstånd. Det kan vara genom att se till att grupperna är tillräckligt små eller byta lokal om det behövs.

Vi kommer också arbeta med att skapa förutsättningar för att en del undervisning och arbete inom vissa kurser kan ske utomhus.

Våra kursledare kommer att lägga upp kurserna på ett anpassat sätt. Det kan till exempel vara att använda bild- och filmmaterial för att visa vissa moment och hålla demonstrationer på säkert avstånd. Det alla måste vara inställda på är att den individuella handledningen kommer ske också den med ett säkert avstånd. Det kan innebära att kursledaren inte kan komma lika nära för att visa och instruera som hen brukar. Detta är en förutsättning alla våra kursledare är medvetna om och som de jobbar med att hitta alternativa sätt för. Men även ni deltagare behöver ha med er ett öppet sinne för nya lösningar och vara inställda på att hitta lösningarna tillsammans.

Måltider
Vi kommer se till att alla kurser får ”sina bord” i matsalen och att ni sitter på samma plats vid alla måltider. Frukost och lunch kommer att serveras i matsalen och kurserna kommer att få komma enligt ett schema för att undvika att för många är där samtidigt. Det finns också möjlighet att äta utomhus.

Boende
Vi kommer att placera de som går samma kurs i nära anslutning till varandra. Det är enbart deltagare på sommarkurser som bor i samma byggnad.

Städning
Städningen sker enligt anpassade rutiner vilket innebär att alla allmänna ytor städas oftare och rekommenderade rengöringsmedel och metoder används.

Vi hoppas att dessa åtgärder ska ge oss förutsättningar att tillsammans få en trevlig och givande sommarkurssommar.

Varmt välkomna!