Slututställning – Av hjärtans lust – inifrån och ut

De studerande på Leksands folkhögskola bjuder in till sin slututställning den 21 – 24 maj 2020. Anpassad till Coronatider blir utställningen utomhus runt och i den nya Wallénhallen samt utmed Se Människan-stigen, skapad så att hela utställningen ses utifrån. Utställningen innebär också ett spännande samarbete med Petra Wåhlin Massali och Omid Massali, Galleri Svarta Gran, som kommer att vara curators. De som inte kan komma till platsen kan följa utställningen via sociala medier och en digital utställning.

Studerande på skolans samtliga utbildningar – Allmän kurs, Bokbinderi, Design, Keramisk form, Metall/Silversmide och Kreativt Entreprenörskap – är med i utställning. Med anledning av den rådande Coronapandemin bjuder vi nu på en specialanpassad utställning. En utställning som gör det möjligt för deltagarna att visa upp sina arbeten för allmänheten och samtidigt kunna följa rådande rekommendationer och restriktioner.

Utställningens tema är ”Av hjärtans lust – inifrån och ut”. Ursprungligen var temat “Av hjärtans lust” som är hämtat från ett citat av Gustaf Theodor Wallén som genom en donation gjorde det möjligt att skolan startades. Han ville skapa en skola, där eleverna skulle bli utbildade till dugliga hantverkare och få ”skapa av hjärtans lust.” Med anpassningarna för att besökarna ska kunna se hela utställningen utomhus blev det naturligt att lägga till “inifrån och ut”.

Besökarna får se hantverk och arbeten i olika material, tekniker och uttryck. Både individuella arbeten och samarbeten. Här finns smycken i silver, korpus i koppar, skinnband och handgjorda papper, videoverk, installationer, skulpturer och bruksföremål, posters och presentationer av designprojekt. Deltagare i utställningen kommer att finnas på plats. Några kommer dessutom har försäljning – om vädret tillåter.

Alla som inte har möjlighet att besöka utställningen på plats, bjuder vi in att se den via vår streaming!

Vi hälsar också alla välkomna till årets DIGITALA UTSTÄLLNING!

Utställningen pågår den 21 – 24 maj 2020. Öppet kl. 11 – 17.

Välkommen!