Residenset med de inbjudna kinesiska keramikerna Li Ming Zhang och Snow Yu har börjat!

Igår startade det två veckor långa residenset med de kinesiska keramikerna Li Ming Zhang och Snow Yu här på Leksands folkhögskola. Under residenset kommer Li Ming Zhang leda en sex dagar lång workshop i att bygga skulpturala miniungar som eldas med kol och Snow Yu leder en fem dagar lång workshop med fokus på att skapa lerskulptur i mänsklig storlek.

Anmälan till workshops

Anmälan till workshoparna har varit öppen sedan i januari och deltagarna betalar för sitt material och mat. Det finns också möjlighet att bo på skolan under workshoparna. Det finns fortfarande platser kvar till Snow Yus del av residenset som startar på måndag den 7 augusti. Mer information och anmälan finns via den här länken: https://leksand.fhsk.se/utbildningar/residence-ceramic-masterclass-workshops/

Besök residenset

Alla som är intresserade av att besöka residenset som pågår i keramikverkstaden på Leksands folkhögskola är välkomna. Arbetet pågår under dagtid från ca kl. 9 – 17.

Artist talk

Under nästa vecka (vecka 32) kommer vi bjuda in till ett Artist talk. Mer information om datum och tid kommer att uppdateras här inom kort och på våra sociala medier.

Residenset genomförs med stöd från Region Dalarna.