Varmt välkomna till året vårutställning – EN FÖRÄNDRING!

Under Kristi Himmelsfärdshelgen ställer deltagare från utbildningarna KERAMIK, METALL, BOKBINDERI, DESIGN, ALLMÄN KURS och KREATIVT ENTREPRENÖRSKAP ut sina arbeten i årets vårutställning med temat EN FÖRÄNDRING.

Hantverk, konst och konsthantverk visas i Wallénhallen, skolans huvudbyggnad och utomhus på skolans område. Här kommer det också finnas en marknad, ett café och lotteri.

Verk som skapats av hjärtans lust har resulterat i bl.a. smycken, bruksföremål i keramik och metall, skulpturer, handbundna böcker, posters och mycket mer. Allt kommer att visas i en utställning som skapas av årets curatorgrupp. I curatorgruppen ingår deltagare från alla utbildningarna som arbetet fram konceptet med stöd och handledning av Klara Eriksson, utställningsansvarig för metallutbildningen på skolan.

Årets tema för utställningen är En förändring. Så här har curatorgruppens tankar gått kring temat som de haft med sig när de skapat utställningens koncept:

”Allt förändras
utanför mig, innanför dig
Sol till måne, natt till dag, lugn till kaos
Mörker behöver ljus, precis som ljus behöver mörker
Vad sker när vi går från en stämning till en annan?
sedan tillbaka
Precis som när natt möter dag så är händelsen förändringen”

Vid sidan om den fysiska utställningen arbetar en grupp deltagare med att skapa en digital utställning. Där kommer utställarna visa upp sina verk på en gemensam hemsida. Ta del av presentationer av deltagarna och en och annan tanke bakom verken! Den digitala utställningen kommer att publiceras den 18 maj. Länk till den digitala utställningen kommer att läggas upp här.

Utställningen invigs torsdagen den 18 maj kl. 11.00 utanför MATSALEN och pågår sedan till och med söndag den 21 maj.
Utställningen är öppen alla dagar kl. 11.00 – 16.00.

Välkommen!

Datum: 18 – 21 maj 2023
Tid: kl. 11 – 16
Plats: Leksands folkhögskola/Wallénhallen, Siljegårdsvägen 21, Åkerö, Leksand.


Ladda ner katalogen genom att klicka på bilden.

 

Ladda mer kartan genom att klicka på bilden.

 


Välkommen in i årets DITIGALA VÅRUTSTÄLLNING!

Klicka på bilden för att komma till den digitala utställningen (öppnas i en ny flik)