Anmälan till sommarkurserna 2023 öppnas den 15 december kl. 12.00

Men redan nu kan du botanisera bland nästa sommars utbud av kurser på vår hemsida. Vi fyller på vartefter, men på torsdag den 15 december kl. 12.00 finns kurserna tillgängliga.

Som tidigare år har vi arbetat för att det ska finnas en blandning av kurser på olika nivåer, inom olika tekniker, med olika material och inriktningar handledda av kursledare från när och fjärran.

Du hittar en mångfald av kurser inom BokbinderiKeramikSilversmideBroderiIllustration och Fotografi.

Den här sommaren har vi glädjen att presentera några nya kurser som Washi CraftTeckna och måla växter och Dekorationsmålning för att nämna några.

Alla kurser hittar du via den här länken:
https://leksand.fhsk.se/utbildningstyp/sommarkurs/

Välkommen till Leksands folkhögskola i sommar!


Keramik i augusti 2023

Vi jobbar på att kunna bjuda hit två keramiker och konstnärer från Kina. Det är Li Ming Zhang som bygger små ugnar som skulpturer och bränner dem med kol och Snow Yu som arbetar med skulptur i stort format. Se deras arbeten på deras Instagram @snowsnowyu och @limingzhangjdz

Då allt inte är klart ännu återkommer vi med information om hur upplägget tillsammans med dem kommer se ut lite längre fram. Vill du få ett mejl när allt är klart? Fyll i och skicka in formuläret du hittar via den här länken: https://forms.gle/jmXe2yg23Dzge5y47


Familjeworkshop i samarbete med Acne JR/JR Work Shop

Den 29 – 30 juli 2023 planerar vi för en familjeworkshop tillsammans med Acne JR som också driver JR Work Shop i Stockholm. Det kommer att bli två fullspäckade kreativa och lekfulla dagar med inspiration från Japan.

Mer information och anmälan kommer på vår hemsida under december…

Mer om Acne JR/JR Work Shop via den här länken: http://www.jr-work-shop.com/


Nytt 2023 – Anmälningsavgift direkt via länk

Nytt för i år är att du kommer få en länk för betalningen av din anmälningsavgift direkt i din bekräftelse på din anmälan.

När du anmäler dig till en av våra sommarkurser får du ett mejl som bekräftar att du har en reserverad plats på kursen. I mejlet finns en länk via vilken du betalar din anmälningsavgift, som är 1000 kr, inom 5 arbetsdagar. Genom betalningen bekräftar du din plats. Om du inte betalar anmälningsavgiften inom de 5 arbetsdagarna erbjuds platsen till någon annan.


Mer nytt 2023…

Vi är oerhört glada och stolta över att söktrycket till många av våra kurser är väldigt stort. Men det medför också att många som skulle vilja gå kurs hos oss aldrig får en plats.

Därför har vi, på tre av våra kurser, infört att vi prioriterar anmälda som inte gått kursen de anmäler sig till tidigare.

Kurserna det gäller är:

  • Drejning från grunden vecka 27
  • Silversmide grund vecka 28
  • Skulptur – tredimensionell modellstudie vecka 28