Tack Galleri Svarta Gran för utmärkelsen ÅRETS GRANSKOTT!

Vi är stolta och glada att igår få mottaga utmärkelsen Årets Granskott av Galleri Svarta Gran i Borlänge. Så här lyder motiveringen:

”Leksands folkhögskola har sedan 1953 bidragit till Dalarnas och Sveriges konst- & designutveckling genom att låta människor utforska sin inre skaparlust och kreativitet. Genom att kombinera deras arv med en tydlig riktning framåt har de återkommande kommit med originella idéer som utförts på ett exceptionellt vis. 2020 hade de premiär för en i raden av dessa originella idéer — den nya konsthallen Wallénhallen. Denna fantastiska konsthall ligger inramad av lövverk med utsikt över Österdalälvens mynning och är en arena för deras studerande, inbjudna konstnärer, designers och samarbetspartners. Med denna utmärkelse vill vi att fler ska få upp ögonen för Wallénhallen, allt det fantastiska som Leksands folkhögskola gör och framförallt att uppmana Leksands folkhögskola till att framöver visa upp samtidskonst i absolut världsklass.”

Läs mer om utmärkelsen och motiveringen i artikeln i Siljan News och i DT.se/Falukuriren.