Vernissage fredagen den 15:e oktober kl. 15.00 med inledningsanförande av Kerstin Wickman, professor i designhistoria.

Kluriga konstruktioner, ett minimum av material och en raffinerad enkelhet. Så kan Hans Johanssons design sammanfattas. I utställningen Da Capo firas inredningsarkitekten och möbelformgivaren Hans Johansson (1921–2014) som i år skulle fyllt 100 år.

Ett stort urval av hans möbler, ritningar och skisser visas på Wallénhallen vid Leksands folkhögskola 15–27 oktober, öppet alla dagar kl. 11–17.

Flera föreläsningar om Hans Johansson kommer ges under utställningsperioden. Bland annat föreläser Kerstin Wickman om Hans Johansson och HI-gruppen. Vi får också höra Hans Johanssons dotter Anna-Johanna von Platen och Per Målare, som var Hans Johanssons möbelsnickare, berätta och förklara om de olika möbelkonstruktionerna. Datum och tider aviseras här senare.

Utställningen skapas i samarbete mellan Hans Johanssons Stipendiefond, Dalarnas Museum och Leksands folkhögskola.