Siljan breder ut sig nedanför oss. Här ute på udden, inramad av lövverk och en hel del skratt, ligger ett annorlunda klassrum. Många skulle säkert beskriva vår plats som en oas eller en dold diamant. Men vi tycker inte om att krångla till det även om utsikten från matsalen gör oss hänförda var och varannan dag. Vi kallar oss bara för Leksands folkhögskola kort och gott. Det här är en plats där livslånga vänskapsband knyts och överraskande möten sker.

Sommaren står för dörren och nu tar våra sommarkurser över i verkstäder och lokaler. Men den 23 august slår vi upp dörrarna för ett nytt läsår.

En av våra utbildningar är BOKBINDERI. Handbokbindning är ett mycket gammalt och traditionellt yrke som ger dig frihet till eget skapande.Vår yrkesutbildning i bokbinderi ger dig en god insikt i hantverket och du blir utbildad till en tekniskt och konstnärligt skicklig handbokbindare. Du lär dig allt från grunden. Inga förkunskaper krävs.

Blir du nyfiken? Möt Herman som berättar om sitt möte med bokbinderi och hur han tänker om utbildningen:

Går du i tankar om att det egentligen är ett nytt spår i livet du skulle vilja styra in på? Men inte hann med riktigt innan ansökningstiden gick ut? Det fina med folkhögskola är att det alltid är möjligt att söka i efterhand. Vi tar emot din ansökan och du har chansen att få en återbudplats.

Hur du ansöker? Allt du behöver veta och själva ansökan hittar du via den här länken!