Allmän kurs – Handel Mathias Amren

Jag provade att studerade på komvux men kände att det inte riktigt fungerade att plugga på distans. Det gör så stor skillnad att ha ett klassrum att gå till och lärare och klasskamrater att diskutera studierna och framtidsplaner.

Jag trodde att det skulle vara ganska likt gymnasiet med betyg och strikta läroplaner, och stress och ångest.  Men här på Leksands folkhögskola skapar man utbildningen tillsammans. Här finns lärare som lyssnar.

Jag kommer aldrig glömma våra studieresor eller de trevliga kvällarna på internatet, när man umgåtts med klasskamrater, man blir nästan som en familj med sina klasskamrater.

Den här utbildningen tycker jag passar för dig som har en idé att starta eget eller vill jobba i butik. Du som kanske är lite studietrött men ändå vill få grundläggande behörighet. Du som har ambition och drivkraft, eller du som känner att det inte är möjligt, sök in till Leksands folkhögskola.

Mathias Amrén

Ansökan

Ansökan stängd
 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!