Ute på‭ ‬Åkersön i Leksand‭, ‬inramad av lövverk med utsikt över Österviken och Österdalälvens mynning ligger Wallénhallen‭. ‬Här har vi skapat en mötesplats som i kraft av sin verksamhet utgör ett kulturellt besöksmål‭. ‬Vi har skapat en arena för konst och kultur där vi‭, ‬våra studerande och samarbetspartners bjuder in och samverkar med olika målgrupper genom olika projekt‭.‬

Wallénhallens Stora sal är 127‭ ‬m2‭ ‬med 8‭ ‬m upp till nock och har en inbyggd gradäng‭. ‬Ovanför gradängen finns Loftet‭ för en mindre utställning‭, ‬ett möte eller platsen för tekniken under konserter eller teaterföreställningar‭. ‬Intill den rymliga Foajén finns Ateljén‭, ‬en aktivitetsyta för mindre workshops eller mingel‭. ‬Allt byggt i en enkel ren arkitektonisk stil och‭ ‬material som skapar en vilsam och rofylld inramning

Tänk konstutställningar‭, ‬öppna föreläsningar om aktuella ämnen‭, ‬konstnärssamtal‭, ‬artist in residence‭, ‬workshops‭, ‬vårmarknader‭, ‬julmarknader‭ ‬‮…‬‭ ‬Så tänker vi‭! ‬Och mer‮…‬

Utöver våra studerandes projekt‭, ‬våra egna och våra samverkanspartners olika aktiviteter kommer hallen även i mindre omfattning‭ ‬kunna husera externa evenemang som konserter‭, ‬teaterföreställningar‭, ‬byalagsmöten eller konferenser‭.‬

En alldeles egen hemsida för Wallénhallen med mer information om själva hallen, om utställningar och annat som är på gång är under uppbyggnad och publiceras inom kort.

Har du frågor eller funderingar och inte kan vänta?
Gäller det konferens, möten eller liknande är du välkommen att kontakta Maria Engberg, 0247 – 648 12, maria.engberg@leksandsfolkhogskola.se.

Har du frågor om utställningar, konserter eller till exempel teaterföreställningar är du välkommen att kontakta Fia Palmgren, 0247 – 648 25, fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se.