Kreativt entreprenörskap – Matts Rickardsson

I nästan hela mitt liv har jag varit bonde och jobbat mestadels själv. För ca 10 år sedan hoppade jag av mitt liv som bonde för att jobba i livsmedelsindustrin. Här fanns arbetskamrater men ingen tid eller möjlighet till möten med människor. Längtan till att kunna kombinera livet som bonde med möten med olika människor gjorde att drömmen att kunna leva av gården växte igen.

Krea har gett mig insikt och verktyg att det går att kombinera gårdsarbetaren med odling, hästar och möten över gränserna både i verkliga livet och på sociala medier.

Veckorna man är i skolan är otroligt givande, uttömmande, roliga, omvälvande. Mina klasskamrater bidrar precis lika mycket som fantastiska föreläsare och lärare. Jag har tvingats att utmana mig själv både socialt och kunskapsmässigt. Jag står stadigare i jorden nu efter alla dessa möten med fantastiska människor som har delat med sig av kunskap, misstag, lyckade projekt och livet i stort.

Matts Rickardsson

Ansökan

Ansökan stängd
 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!