Design – Mathilda Karlsson

Att ha studerat 1 år Design på Leksands Folkhögskola har varit en stor tillgång för mig. Utbildningen har gett mig bra grunder inom designområdet samt hjälpt mig att lista ut vad det är inom design jag vill jobba med och brinner för. Jag tyckte att det var ett väldigt bra upplägg på utbildningen, att det kom olika gästlärare under höstterminen som var verksamma och jobbade inom olika områden. Man fick där av en stor inblick i designvärlden och fick testa på många olika tekniker och tankesätt för att sedan hitta det man själv är intresserad av.

Min tid på skolan var fantastisk, jag fick vänner för livet och träffade många nya och intressanta människor. Fokusen på arbetet var högt då man gick i en liten klass och varje elev fick unik tid av lärarna. Miljön och andan kring skolan höjde fokusen ännu mer.

Genom att ha studerat vid Leksands Folkhögskola fick jag möjligheten att jobba hos en av gästlärarna vilket har vart en otrolig tillgång och gett mig erfarenhet och inblick i arbetet. Med dessa grunder kom jag in på Industridesign på Umeå Universitet.

Om du funderar på att söka till Design programmet på Leksands Folkhögskola så rekommenderar jag starkt att du gör det. Du kommer få en bra grund att stå på för att söka vidare till högskola eller annan utbildning.

Mathilda Karlsson, Design

Ansökan

Ansökan stängd
 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!