Det är mycket eget ansvar

Hur kom det sig att du sökte utbildningen i Leksand?

Jag fick ingen bedömning till mitt gymnasiebetyg från Syrien så jag var tvungen att läsa om grundläggande behörighet och Leksands folkhögskola var närmaste val för mig. Jag tänkte att den skulle vara strikt som gymnasiet. Jag kan säga jag har växt upp eftersom det är mycket eget ansvar.

Det jag kommer att minnas när jag slutar här är mina vänner och resorna som vi gjorde tillsammans, fikatiden varje morgon och den goda maten som serveras i skolan.

Vad gör du just nu?

Jag förbereder mig till högskolan eftersom jag slutar denna termin.

Vem tycker du att den här utbildningen passar för?

Den här utbildningen passar för de som är redo att utveckla sig själva och för de som kan ta eget ansvar men ändå vill ha hjälp från en lärare på plats.

Ibrahim Abdullah Ahlmo

Här finns lärare som lyssnar

Jag provade att studerade på komvux men kände att det inte riktigt fungerade att plugga på distans. Det gör så stor skillnad att ha ett klassrum att gå till och lärare och klasskamrater att diskutera studierna och framtidsplaner.

Jag trodde att det skulle vara ganska likt gymnasiet med betyg och strikta läroplaner, och stress och ångest.  Men här på Leksands folkhögskola skapar man utbildningen tillsammans. Här finns lärare som lyssnar.

Jag kommer aldrig glömma våra studieresor eller de trevliga kvällarna på internatet, när man umgåtts med klasskamrater, man blir nästan som en familj med sina klasskamrater.

Den här utbildningen tycker jag passar för dig som har en idé att starta eget eller vill jobba i butik. Du som kanske är lite studietrött men ändå vill få grundläggande behörighet. Du som har ambition och drivkraft, eller du som känner att det inte är möjligt, sök in till Leksands folkhögskola.

Mathias Amrén