Tips och lösningar inom silversmide med Mats Eskils v. 30

Kursperiod:
Vecka 30

24 – 28 juli 2023

Välkommen till en kursvecka med silversmeden Mats Eskils som delar med sig av sin kunskap från 45 år som verksam inom yrket!

Kursen vänder sig till dig som har viss erfarenhet av silversmide, som vill utveckla din teknik, vill få handledning i ett arbete eller få hjälp med att planera en ergonomisk arbetsplats. Kanske ska du precis ta steget och skapa en egen verkstad eller vill ta ditt intresse för silversmide till nästa nivå.

Under åren har Mats Eskils ställts inför olika situationer som han lärt sig lösa med enkla men fiffiga medel. Det är detta han kommer att dela med sig av under veckan.

I samband med anmälan får du berätta om din bakgrund inom silversmide och vad du vill arbeta med under kursen. Inför kursen kommer sedan Mats Eskils kontakta dig för att prata igenom vad du vill få hjälp med och handledning i.

Efter 34 år i Stockholm arbetar Mats Eskils nu från sin ateljé/verkstad i Rättvik med sitt eget arbete och som lärare på utbildningen Metallformgivning/Silversmide på Leksands folkhögskola. Med andra ord är lokalen för den här kursen hans hemmaplan. Verkstaden är väl utrustad, men ta gärna med egna verktyg och material om du vill.

Anmälan

KURSEN ÄR FULLBOKAD!
När du klickar på knappen ANMÄL HÄR nedan kommer du till en reservlista.
(Du blir erbjuden en plats så snart vi får en avbokning och du står på tur på reservlistan.)

Anmälan senast 1 maj 2023.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Minna Smångs på minna.smangs@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 29 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Ansökan stängd
 • Kursledare

  Mats Eskils – bor och verkar i Rättvik sedan 2007 efter nästan 40 år i Stockholm. Mats är en skicklig, erfaren konstruktör i silver som arbetar med korpus och smycken. Att uppfinna verktyg och finna nya lösningar på form och tekniska problem är en av hans specialiteter. Han blandar material som silver och guld, pärlor, svarta pärlor, akryl och silikon till exempel. Mats Eskils är en av lärarna på utbildningen Metallformgivning på Leksands folkhögskola.

 • Kursavgift

  4 650 kr/person inkl. visst material, lunch, fika och en gemensam middag.
  7 780 kr/person inkl. visst material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  7 130 kr/person inkl. visst material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  I kursavgiften för smideskurser ingår visst material, men kostnad för plåt och tråd samt visst specialmaterial tillkommer.
  Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!