Teckna och måla växter
Kursperiod:
Vecka 28
8 – 12 juli 2024
Det kan vara en blomma, ett grässtrå, ett skrynkligt löv, en frukt eller ett träd, likaväl som att förstora en frökapsel eller fördjupa sig i mossor och lavar.
Kursen inleds med gemensamma genomgångar och mer lekfulla övningar i blyerts. Övningar för att komma loss, göra snabbskisser, fokusera på att se linjer och former, att se ljus och mörker. Vi gör också några test med kol och att teckna med kinesiskt tusch. Därefter går vi över till att måla med akvarellfärg.
Vi går igenom lite grunder i akvarellmåleri, med olika övningar. Var och en gör sedan sina val av växter. Det kan vara många snabba skisser och olika tekniker eller en enda mer bearbetad botanisk bild. Vi har naturen runt knuten och det finns mycket att se och inspireras av där. Här kan man också välja att vara ute eller inne, allt efter lust, väder och vind.
Glöm alla tankar om att inte kunna teckna eller måla, här gäller det att vara nyfiken och att vilja testa och att öka sitt seende och blicken för både växter och bild. Att hitta sitt eget sätt att vilja teckna och måla.
Material
I kursen ingår det som behövs för att teckna och måla, alla får en egen grunduppsättning med färg, penslar, akvarellblock. Men ett eget extra skissblock är bra att ta med.
Inga förkunskaper behövs! Alla kan göra sin bild. På sitt sätt.
Anmälan
KURSEN ÄR FULLBOKAD!
När du klickar på knappen ANMÄL HÄR nedan kommer du till en reservlista.
(Du blir erbjuden en plats så snart vi får en avbokning och du står på tur på reservlistan.)
Anmälan senast 1 maj 2024.
Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.
Har du frågor kontakta Minna Smångs på minna.smangs@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 29 eller
Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.
-
Kursledare
Ulla Corin Lindroth
keramiker och bildpedagog
-
Kursavgift
5 360 kr/person inkl. material, lunch och fika.
8 600 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
7 950 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.
Extranätter i anslutning till kursen
Det finns möjlighet att lägga till en extranatt innan och efter kursen. Max två extranätter totalt. Extranatt kostar då 480 kr/natt inkl. frukost. Extranatt del i dubbelrum kostar 380 kr/natt/person inkl. frukost. Vill du lägga till fler nätter blir det våra Bed&Breakfast-priser. Du hittar dem via den här länken: https://leksand.fhsk.se/vandrarhem/
Tillägg för boende i lägenhet
För boende i någon av våra lägenheter tillkommer 150 kr/person/natt.
-
Om Leksands folkhögskola
Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.
Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.
Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.
Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.
Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.