Skulptur – tredimensionell modellstudie v. 30

Kursperiod
Vecka 30
25 – 29 juli 2022

Välkommen till intensiva fem dagar av skulptur med lera som basmaterial!

Under den här veckan får du möjlighet att arbeta med tredimensionell modellstudie med levande modell under handledning av Margon Lindberg.

Det innebär bland annat studie i anatomi, volym och proportioner och vi kommer att arbeta från modellteckning till att modellera efter levande modell. Vi kommer också att gå igenom hur man kan bygga en stomme när det behövs.

Det ingår också en teoretisk del då vi bland annat går igenom andra material än lera, gjutmaterial och tekniker samt presentation av olika konstnärskap inom skulptur.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig både till dig som arbetar konstnärligt men vill utforska skulpturala tekniker mer och till dig som är ny inom området och vill prova på. Eftersom kursupplägget bygger mycket på individuell handledning och Margon Lindberg är van att undervisa på olika nivåer är det här en kurs som är öppen för alla nivåer.

Material
I kursavgiften ingår 20 kg lera per person, men det finns mer lera att köpa till vid behov. Ta med eget skissmaterial som ritpapper och pennor för att teckna. Ta gärna med modellerpinnar och knivar om du har, men det kommer också att finnas en del att låna i verkstaden. Du kommer att stå mycket under veckan så sköna avlastande skor är bra att ha med. Likaså förkläde eller bekväma arbetskläder.

Anmälan

Efter en fantastisk sommar 2022 har planeringen för sommaren 2023 börjat.
Om du fyller i följande intresseformulär återkommer vi med information om när vi öppnar anmälan för nästa års sommarkurser:

https://forms.gle/zsVYDMZ3EjY5FC63A

 


Anmälan senast 1 maj 2022.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Maria Fahlgren på maria.fahlgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-369 66 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Ansökan stängd
 • Kursledare

  Margon Lindberg

  Margon Lindberg är utbildad Konstfackskolan, Master of Fine Art
  Hon är verksam som konstnär i skulptur i olika material, grafik och fotografi.
  Margon har lång erfarenhet av att leda workshops, kurser och utbildningar i kreativa uttryck (modellteckning skulptur/keramik). Hon är en återkommande gästlärare på Leksands folkhögskola i kroki och keramik.http://margonlindberg.se/
 • Kursavgift

  4 850 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
  7 650 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  7 150 kr/person inkl.material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!