Silversmide – Smyckestillverkning och smyckeskonst v. 29

Kursperiod:
Vecka 29

17 – 21 juli 2023

Den här kursen vänder sig till dig som har förkunskaper inom silversmide, till exempel gått en grundkurs på sommaren eller kvällskurs på studieförbund. Det är bra att ha grundläggande kunskap inom lödning, sågning och enklare metallbearbetning, här får du möjlighet att utveckla dig mer inom smyckestillverkning och smyckeskonst. Det är också en bra introduktion för dig som funderar på att söka en längre utbildning inom Metallformgivning/Silversmide.

Kursen är i skolans metallverkstad där läsårsutbildningen håller till under terminerna. Vi börjar med en genomgång av verktyg, maskiner och möjligheter. Under kursen kommer du att få uppgifter och utmaningar att arbeta med, men kom gärna med egna idéer och projekt som du vill få handledning i. För att säkerställa att dina egna idéer går att genomföra och att material finns är det bra om du kontaktar någon av kursledarna och stämmer av innan kursstart.

Har du egna verktyg och material sedan tidigare får du gärna ta med det. Alla deltagare får en egen arbetsplats och du har tillgång till verkstaden dygnet runt under kursen.

Efter avslutad kurs kommer du att ha fått en grund i smyckestillverkning och smyckeskonst.

Kursen börjar kl. 9.00 första dagen och pågår till kl. 16.00 sista dagen.

Anmälan

KURSEN ÄR FULLBOKAD!
När du klickar på knappen ANMÄL HÄR nedan kommer du till en reservlista.
(Du blir erbjuden en plats så snart vi får en avbokning och du står på tur på reservlistan.)

 

Anmälan senast 1 maj 2023.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Minna Smångs på minna.smangs@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 29 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Ansökan stängd
 • Kursledare

  Emma Hansen och Miriam Lindberg, silversmeder

  Emma Hansen gick förberedande metallutbildning på Leksands folkhögskola 2012 – 2015. Har gått Masterutbildning CRAFT! på Konstfack och jobbar nu med sin egen konstnärliga praktik.

  Miriam Lindberg började sin utbildning på Ållebergsgymnasiet i Falköping där hon gick deras hantverkslinje med inriktning guldsmide, fortsatte därefter till Leksands folkhögskolas utbildning Metallformgivning och silversmide 2012 – 2015. Nu arbetar hon med sitt företag på deltid i sin smyckesverkstad i Orsa.

 • Kursavgift

  5 050 kr/person inkl. visst material, lunch, fika och en gemensam middag.
  8 180  kr/person inkl. visst material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  7 530 kr/person inkl. visst material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  I kursavgiften för smideskurser ingår visst material, men kostnad för plåt och tråd samt visst specialmaterial tillkommer.

  Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!