Pappersmarmorering v. 27

Kursperiod:
Vecka 27

5 – 7 juli 2023 (OBS! Kursen pågår i tre dagar)

Tycker du om fina papper? Vill du lära dig skapa egna vackra dekorerade papper i fantastiska färger och mönster? Att dekorera sin bundna bok eller en låda eller… ja vad du vill, med ett eget marmorerat papper är en härlig känsla. Du får lära dig grunderna i två marmoreringstekniker: klister- och karmarmorering.

I klistermarmorering används en blandning av vetemjölsklister och akrylfärg som appliceras direkt på pappret. Med hjälp av olika redskap görs sedan mönster med stor mångfald.

I karmarmorering läggs akrylfärg ut på en cellulosaklistergrund. Genom att använda sig av marmoreringskammar lär du dig att skapa ett flertal traditionella mönster men har även möjlighet till att låta fantasin flöda för att gestalta egna verk.

Du arbetar under handledning av en kursledare mellan kl. 9-16 varje dag, men du har tillgång till verkstaden dygnet runt för många kreativa timmar.

Efter kursen har du grundläggande kunskaper i klister- och karmarmorering. Du vet vilka material och verktyg som behövs.

Anmälan

KURSEN ÄR FULLBOKAD!
När du klickar på knappen ANMÄL HÄR nedan kommer du till en reservlista.
(Du blir erbjuden en plats så snart vi får en avbokning och du står på tur på reservlistan.)

 

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Minna Smångs på minna.smangs@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 29 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Ansökan stängd
 • Kursledare

  Katja Winkes är handbokbindare med ett eget bokbinderi i Mora. Hon är utbildad i den 3 åriga bokbinderiutbildningen vid Leksands folkhögskola. Katja har erfarenhet och stor glädje av att lära ut sin kunskap till både vuxna och barn. Hon har under flera års tid handlett våra sommarkurser i dels bokbinderi, lådtillverkning och pappersmarmorering.

 • Kursavgift

  3 400 kr/person inkl. material, lunch och fika.
  5 370 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  5 070 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!