Möbeltapetsering v. 28

Kursperiod
Vecka 28
11 – 15 juli 2022

Välkommen till fem dagar då du får lära dig att klä om en egen möbel. Lämpligt objekt kan vara en enklare fåtölj, en stol med stoppad rygg och sits eller en fotpall. Du får rådgivning i att välja möbel av din kursledare före kursstart.

I kursen ingår grundläggande teknik- och materialkunskap. Du får också en inblick i den stoppade möbelns historia. Verktyg kommer finnas att låna under kursen, men du får gärna ta med egna verktyg om du har som till exempel en tygsax. Det kommer också att finnas möjlighet att köpa en del verktyg och nålar under kursen.

Visst material ingår i kursavgiften och övrigt material, till exempel material till stoppning, finns till försäljning.

Du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursen börjar kl. 9.00 första dagen och pågår till kl. 16.00 sista dagen.

Anmälan

Efter en fantastisk sommar 2022 har planeringen för sommaren 2023 börjat.
Om du fyller i följande intresseformulär återkommer vi med information om när vi öppnar anmälan för nästa års sommarkurser:

https://forms.gle/zsVYDMZ3EjY5FC63A

 


Anmälan senast 1 maj 2022.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Maria Fahlgren på maria.fahlgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-369 66 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Ansökan stängd
 • Kursledare

  Marianne Andersson driver sitt eget företag och är medlem i Sveriges Tapetserarmästare. Hon har sin verkstad i Örby Slott där hon klär och stoppar det mesta i möbelväg för privat och offentlig miljö. Se mer om hennes arbete på http://meatapetserare.se/

 • Kursavgift

  4 450 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
  7 250 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  6 750 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!