Kreativt skrivande v. 32

Kursperiod
Vecka 32
3 – 7 augusti 2020

Tycker du om att skriva? Vill du få inspiration för att komma igång och överraska dig själv? I den här kursen behöver du inte ha några förkunskaper. Du skriver på ditt sätt och där du befinner dig.

Dag 1 – 2 använder vi till att värma upp. Vi varvar korta skrivuppgifter med längre, läser upp för varandra och samtalar om våra texter. Jag kommer även ha några korta föreläsningar kring skrivarhantverket.

Dag 3 – 5 fördjupar vi oss i en skrivuppgift. Antingen spinner du vidare på en idé du fått under någon av våra skrivövningar eller väljer du att arbeta med en idé som du har sedan förut.
Du får mer egen skrivtid och får respons både av gruppen och enskilt av mig.

Material
En bärbar dator är förstås bra om man känner sig bekväm med det. Och en skrivbok för att kunna spara alla lösa idéer som dyker upp.

Kursen börjar kl. 9.00 första dagen och pågår till kl. 16.00 sista dagen.

Anmälan

Anmälan senast 1 maj 2020.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Maria Fahlgren på maria.fahlgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-369 66 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Anmäl här
 • Kursledare

  David Renklint, författare och lärare

  David Renklint skriver framför allt skräck för vuxna och fantasy för barn och unga. 2018 romandebuterade han på Miramir förlag med skräckboken Det går en liten ängel. På samma förlag kom Järvflickan ut i november 2019, och i mars 2020 släpps fantasyboken Blixtbarn på B. Wahlströms. Han har också publicerats med ett tiotal noveller i olika sammanhang, och vann Fantastiknovelltävlingen 2018. Du kan läsa mer om David och följa hans författarskap på sociala medier:

  https://www.facebook.com/renklint
  https://www.instagram.com/david.renklint.forfattare

 • Kursavgift

  4 050 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
  6 670 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  6 170 kr/person inkl.material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!