Kreativ plattform för utveckling

Kreativ plattform för utveckling är en kurs för dig som vill prova att utveckla en passion till en verksamhet som du kan leva av och leva med. Kanske är du redan idag verksam som frilansare, egen företagare inom de kreativa och kulturella näringarna eller så bär du på en dröm som du vill testa.

Kreativ plattform för utveckling är en 15 veckors kurs på heltid och helt på distans. Du deltar på föreläsningar, workshops, i studiegrupper och möten över nätet. Kursen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel via CSN.

I kursen får du arbeta med affärsutveckling och marknadsföring utifrån ett aktuellt omvärldsperspektiv. Vi fokuserar mycket på att du ska kunna testa att utveckla och marknadsföra produkter, tjänster och upplevelser som din målgrupp behöver och vill betala för och att du får verktyg och kunskap för hur och var du ska synas. Nätverket inom gruppen är viktigt och vi arbetar med mindre studiegrupper mellan föreläsnings- och workshopdagarna.

Kursen innehåller t ex:

 • Omvärldskoll
 • Affärsutveckling av min idé
 • Marknadsföring och kommunikation
 • Storytelling i text och bild
 • Att synas, finnas och sälja via webben.

Kursen upplägg
Kursen är helt på distans. Vi har regelbundna föreläsningar och workshops och möts i både stor grupp och mindre arbetsgrupper varje vecka via webben. I samband med föreläsningarna får du uppgifter som du arbetar med både enskilt och i arbetsgruppen.

Vi besöker också andra företagare vi webben och inspireras av hur de arbetar digitalt med sina verksamheter.

Du behöver ha en egen drivkraft och en passion för att utveckla din idé eller ditt företag.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Ansökan till vårens start är nu stängd men om du fyller i följande intresseformulär så återkommer vi med information om kommande starter.

Intresseanmälan Kreativ plattform

Ansökan stängd
 • Kursansvarig

  Lotta Hernek
  Tel. 070-680 26 84
  lotta@hernekdesign.se

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!