Keramik – nästa steg – fortsättning v. 29-30

Kursperiod:
Vecka 29-30
17 – 28 juli 2023

Välkommen till 12 dagars fortsättning om lerans många möjligheter!

Det här är en fortsättningskurs för dig som har grunderna och vill fördjupa dina kunskaper inom keramik. Till exempel om du har gått vår kurs ”Keramik från allra första början” eller en grundläggande kvällskurs.

Huvudfokus ligger på ditt eget arbete där du får möjlighet att utveckla dina tekniker och utforska nya, såsom lertekniker, glasering och dekormetoder.

Alla deltagare har en egen arbetsplats i de stora ljusa verkstadslokalerna och verkstaden har ni tillgång till dygnet runt under kursperioden. Ta gärna med egna verktyg och förkläde. Det kommer att finnas en enkel uppsättning av penslar och verktyg att låna. Ett verktygskit och förkläden finns att köpa på plats. I kursavgiften ingår 15 kg lera, glasyrmaterial samt en skröjbränning och en glasyrbränning. Ytterligare lera finns att köpa.

Under kurser kommer vi att ha allmänna genomgångar inom teknik och dekor, men också individuella genomgångar efter önskemål. Den här kursen ger tillfälle till individuell handledning beroende på vad du väljer att fördjupa dig i.

Om ditt fokus är drejning rekommenderar vi dig någon av våra två drejkurser, grundkurs eller fortsättningskurs.

Anmälan

KURSEN ÄR FULLBOKAD!
När du klickar på knappen ANMÄL HÄR nedan kommer du till en reservlista.
(Du blir erbjuden en plats så snart vi får en avbokning och du står på tur på reservlistan.)

 

Anmälan senast 1 maj 2023.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Minna Smångs på minna.smangs@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 29 eller
Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Ansökan stängd
 • Kursledare

  Johanna Nestor

  Johanna Nestor – Utbildad vid Konstfack i Stockholm, tog sin examen i keramik och glas 2016. Hon är verksam med egen verkstad i Östersund, Jämtland. Johanna arbetar huvudsakligen med att designa och formge kakelugnar. Utöver det tillverkar hon keramisk dekorativ interiör för hemmet, såsom kakel, skulpturer och bruksgods. Johanna arbetar mycket med relief och formtagning på olika naturelement, därefter använder hon sig av olika dekorationstekniker såsom glasyr, oxider och engobe.
  https://www.nestordesigns.com/

 • Kursavgift

  10 200 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
  17 280 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  15 930 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!