Keramik – Dreja på klös v. 29

Kursperiod:
Vecka 29

19 – 23 juli 2021

Vill du förfina din drejteknik?
Den här kursen vänder sig till dig som vill förfina sin teknik i att dreja på klös. Under kursen varvas demonstrationer med enskild handled. Kursen ger dig allmän kunskap om drejning, men med fokus på att dreja skålar, assietter och vaser på klös. Vi kommer öva på att använda drejpinnar, sken och andra verktyg. Det blir också genomgångar i beskickning, knådning och allmän lerkunskap.

Fokus ligger på övning och vi kommer inte lägga tid på några bränningar under kurstiden, men självklart får du ta med torkade föremål hem och bränna själv.

I kursavgiften ingår ett urval av verktyg som är knutna till det vi kommer att jobba med samt 20 kg lera. I övrigt finns en del verktyg på plats att låna, men om du har egna är det bra om du tar med dem.

Alla deltagare har en egen arbetsplats med egen drejskiva i de stora ljusa verkstadslokalerna och du har tillgång till verkstaden dygnet runt under kursperioden.

Förkunskapskrav
För att kunna tillgodogöra dig kursen behöver du har viss erfarenhet vid drejskivan och kunna centrera minst tre kilo lera. Är du osäker rekommenderar vi att du kontaktar kursledaren för konsultation innan du anmäler dig till kursen.

Kursen börjar kl. 9.00 första dagen och pågår till kl. 16.00 sista dagen.

Anmälan

Anmälan senast 1 maj 2021.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Maria Fahlgren på maria.fahlgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-369 66 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Ansökan stängd
 • Kursledare

  Stefan Andersson
  www.ceramics.se

 • Kursavgift

  4 150 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
  6 950 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  6 450 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!