Hattkurs – Sy en sommarhatt

Kursperiod:
Vecka 24/25
13 – 15 juni 2020

Välkommen till den här hattkursen! Kursen vänder sig till dig som är nybörjare och vill prova på att sy din första hatt.

Vi arbetar i materialet strå, ett passande material inför midsommar och lediga sommardagar. Strå förekommer i ett flertal kvalitéer och varianter, därför väljer du själv vilket stråmaterial du vill arbeta med. Du kan skapa en enklare sommarhatt eller en stråhatt som skapar ett blickfång. Vi kommer även att tillverka en sidenblomma att dekorera din hatt med.

På denna kortkurs används traditionella tekniker i hur man syr en hatt, vilket innebär att all sömnad sker för hand. Sidenblomman tillverkas utifrån inspiration från den japanska tekniken.

Ansökan

Anmälan senast 1 maj 2020.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Maria Fahlgren på maria.fahlgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-369 66 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Ansök här
 • Kursledare

  Kursledare – Ulla Rosén

  Ulla Rosén är utbildad i England och Frankrike. Ulla arbetar utifrån traditionella hantverksmässiga tekniker. Allt tillverkas från grunden, vilket innebär att inga halvfabrikat förekommer i skapandet. Ulla har haft ett flertal utställningar och organiserat kurser.

 • Kursavgift

  2 730 kr/person inkl. material till en sidenblomma, lunch, fika och en gemensam middag.
  4 330 kr/person inkl. material till en sidenblomma, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  4 030 kr/person inkl. material till en sidenblomma, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Utöver kursavgiften tillkommer kostnad för det stråmaterial du väljer att använda till din hatt. Den kostnaden brukar vara ca 450 kr, men kan variera. Olika stråmaterial kommer att finnas till försäljning på kursen.

  Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!