Fotografi – fortsättning v. 31

Kursperiod
Vecka 31
2 – 6 augusti 2021

 

Den här kursen vänder sig till dig som har fotograferat ett tag och som framförallt söker en kreativ utveckling, men även ett större teknisk kunnande. Du förstår och kan hantera kameran och är redan insatt i kamerans grundfunktioner. Under kursens fem intensiva dagar kommer det bli lite repetition om teknik, men fokus kommer främst vara på bilddiskussioner och bildvisningar.

Undervisningen pågår varje dag och slutar med att du får en uppgift att fotografera. Uppgiften presenteras på morgonen nästa dag. Du förväntas utmana dig själv, ditt kreativa tänkande och att arbeta hårt.

Inför kursen kommer du få skicka in 10 bilder som beskriver ditt bildspråk och en kort text som beskriver vad du vill uppnå under kursen.

Målet med kursen är att du kommer utveckla ditt bildseende och din teknik, samtidigt som du utmanar din kreativitet.

Förkunskaper
Ett allmänt kunnande av digitalkamerans grundfunktioner och bildprogrammet Photoshop. Använder du ett annat bildprogram får du gärna ta med en egen bärbar dator. Vi kommer dock inte att fokusera på bildbehandling på den här kursen.

Utrustning
Anteckningsblock, digitalkamera och sladd för överföring av bilder mellan kamera och dator tar du med dig själv. Du behöver en digital systemkamera på vilken du kan ställa in bländare och slutare. Du behöver också ett USB-minne eller en hårddisk där du kan spara dina bilder som du har arbetat med under kursen. Vi kommer att ha tillgång till en datasal med PC men om du får gärna ta med din egen bärbara om du föredrar det.

Anmälan

Anmälan senast 15 maj 2021.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Maria Fahlgren på maria.fahlgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-369 66 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Anmäl här
 • Kursledare

  Martina Holmberg har arbetat som fotograf i femton år och är utbildad på Nordens Fotoskola. Hon har världen som arbetsfält och har varit i ett tjugotal länder där hon dokumenterat främst kvinnors olika levnadsvillkor.  Vid sidan av sina uppdrag arbetar hon med dokumentära och konstnärliga projekt som utmynnat i ett flertal utställningar och böcker. Hon drivs av en nyfikenhet på människor och de möjligheter som kameran ger; att få en inblick i olika världar och liv. Som fotolärare vill hon uppmuntra till att utveckla elevernas kreativitet och unika bildspråk; att våga tänja på gränser och gå sin egen väg. Se hennes arbeten på hemsidan: https://www.martinaholmberg.com/

 • Kursavgift

  4 150 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
  6 950 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  6 450 kr/person inkl.material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!