Fotografi – Bildredigering v. 32

Kursperiod
Vecka 32

9 – 13 augusti 2021

GRUNDLÄGGANDE KURS I BILDREDIGERING

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare inom bildredigering. Kanske har du gått en eller ett par kurser i fotografering men saknar kunskaperna inom bildredigering.

I den här kursen får du lära dig hur du med enkla bildknep lyfter bilderna till helt nya nivåer. Lär du lyfta det som är viktigt i bilden och tona ned det som stör fokus.

Du kommer att tilldelas oredigerade bilder som du kan arbeta med under kursen. Önskar du hellre arbeta med egna bilder går det givetvis bra! Vi arbetar i Lightroom och Photoshop som finns tillgängliga på skolans datorer.

Kursinnehåll

 • Ladda över bilderna på datorn.
 • Rawformat, fördelar och nackdelar.
 • Lightroom – ladda in bilderna i Lightroom och lär dig skapa ett hanterbart bildbibliotek där du kan katalogisera dina bilder.
 • Photoshop – grundläggande inställningar; klarare färger, skärpa, ljus, kloning, beskärning, förändra storlek på flera bilder samtidigt, med mera.
 • Kreativ redigering; lager, friläggning av bilder, kombinera två bilder, collage, lyft dina porträtt.
 • Lär dig publicera och skriva ut dina bilder.

Anmälan

Anmälan senast 1 maj 2021.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Maria Fahlgren på maria.fahlgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-369 66 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Anmäl här
 • Kursledare

  Martina Holmberg har arbetat som fotograf i femton år och är utbildad på Nordens Fotoskola. Hon har världen som arbetsfält och har varit i ett tjugotal länder där hon dokumenterat främst kvinnors olika levnadsvillkor.  Vid sidan av sina uppdrag arbetar hon med dokumentära och konstnärliga projekt som utmynnat i ett flertal utställningar och böcker. Hon drivs av en nyfikenhet på människor och de möjligheter som kameran ger; att få en inblick i olika världar och liv. Som fotolärare vill hon uppmuntra till att utveckla elevernas kreativitet och unika bildspråk; att våga tänja på gränser och gå sin egen väg. Se hennes arbeten på hemsidan: https://www.martinaholmberg.com/

 • Kursavgift

  4 150 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
  6 950 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  6 450 kr/person inkl.material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!