Etableringskurs

Etableringskurs är en sex månader lång utbildning i svenska, samhällsorienterande och arbetsförberedande aktiviteter för att deltagarna ska få bättre möjligheter att få ett arbete eller börja studera. Kursen är ett samarbete mellan Folkbildningsrådet och Arbetsförmedlingen.

Kursinnehåll
 • Svenska
 • Samhällsorientering
 • Studieförberedning
 • Arbetsförberedning
Vem kan ansöka?

Det är Arbetsförmedlingen som avgör vem som ska gå kursen. Detta blir en aktivitet i deltagarens etableringsplan för stöd på vägen mot arbete eller studier.

Ansökan

Ansök här
 • Har du frågor?
  Besök oss gärna

  Du är självklart välkommen att besöka oss för att se hur vi jobbar, känna på atmosfären och bli inspirerad.

  För mer information kontakta Anette Olsson på tel. 0247-64808 eller anette.olsson@leksandsfolkhogskola.se

  Välkommen!

 • Mer om utbildningen
  Arbetssättet under kursen utgår från folkbildningens arbetssätt och metoder, och folkhögskolornas pedagogik som betonar aktivt deltagande, samtal och gemensamt lärande i grupp. Studiebesök, föreläsningar, böcker och filmer används för att få inspiration och diskussionsunderlag. Utbildningen anpassas efter deltagarnas behov och förutsättningar. Deltagarnas arbetslivserfarenhet och yrkesbakgrund tillvaratas.
  Efter kursen
  Efter avslutad och genomförd kurs får deltagaren ett intyg som ska kunna ligga till grund för validering för fortsatta studier på folkhögskola eller inom den kommunala vuxenutbildningen. Folkhögskolan upprättar också tillsammans med kursdeltagaren en plan för denne ska fortsätta närma sig arbetsmarknaden eller vidare studier.
 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!