Drejning från grunden v. 27

Kursperiod:
Vecka 27

3 – 7 juli 2023

Välkommen till den här grundkursen i drejning!

Det är en kurs i drejning för dig som vill lära dig grundläggande tekniker och goda drejvanor från början. Under kursen varvas demonstrationer med enskild handledning där vi kommer att gå igenom alla moment från allmän lerkunskap till drejning.

Vi går också igenom beskickning och vi kommer att lägga fokus på att öva basformer som cylindrar och skålar.

Under veckan lägger vi all tid vid drejskivan och övar, övar, övar… Vi kommer inte att ha tid för några bränningar under kurstiden. Inga förkunskaper krävs.

Har du gått vår sommarkurs Keramik från allra första början och vill fördjupa dig i just drejning? Då är den här kursen perfekt för dig.

Anmälan

KURSEN ÄR FULLBOKAD!
När du klickar på knappen ANMÄL HÄR nedan kommer du till en reservlista.
(Du blir erbjuden en plats så snart vi får en avbokning och du står på tur på reservlistan.)

 

OBS! Vi är väldigt glada för att det här är en av våra kurser med ett väldigt stort söktryck. För att ge fler chansen att delta i kursen prioriterar vi anmälda som inte gått kursen tidigare.

Anmälan senast 1 maj 2023.

Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Minna Smångs på minna.smangs@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 29 eller
Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-64825.

Anmäl här
 • Kursledare

  Andreas Sjöblom och Berenice Hernandéz är verksamma keramiker utbildade på Leksands folkhögskola, Konsthögskolan i Oslo och Konstfack i Stockholm.

   

   

 • Kursavgift

  Kursavgift
  5 150 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
  8 280 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  7 630 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!