Dekorationsmålning – ådring och marmorering v. 31

Kursperiod:
Vecka 31

31 juli – 4 augusti 2023

Välkommen till en grundkurs i dekorationsmålning!  

Den här kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna i målningsteknikerna ådring och marmorering. Du kommer att få en inblick i ådringsmålning och marmorering med vattenbaserad ådringsbas och torrpigment. Inga förkunskaper krävs.

Med hjälp av genomgångar och personlig handledning kommer du få arbeta praktiskt och lära dig hur du gör en lasyr samt hur du ådringsmålar och marmorerar lite enklare trä- och marmorsorter. Träslagen du kommer få lära dig måla är mahgony, ek, valnöt och björk samt marmorsorterna carrara, rouge royal, port d’or, grand antique och sienna.

Utöver teknikerna kommer du även få lära dig mer om verktygen som används och hur du använder dem på rätt sätt, liksom hur du på bästa sätt gör rent dina penslar så de håller i många år.

Efter avslutad kurs har du grunderna för att sedan på egen hand kunna fortsätta utveckla dina kunskaper i dekorationsmålning.

Allt material och verktyg som behövs ingår i kursavgiften.

Anmälan

KURSEN ÄR FULLBOKAD!
När du klickar på knappen ANMÄL HÄR nedan kommer du till en reservlista.
(Du blir erbjuden en plats så snart vi får en avbokning och du står på tur på reservlistan.)

 

Anmälan senast 1 maj 2023.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Minna Smångs på minna.smangs@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 29 eller
Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Ansökan stängd
 • Kursledare
  Alexander Kalén driver sedan januari 2016 Stockholms Dekorationsmålare och har kunder såsom Dramaten, Stockholms stad, Kungliga militärsällskapet, Kungliga tennishallen, Centralbadet och många bostadsrättsföreningar i Stockholm, Göteborg och Uppsala. Han har gjort kulisser till ett antal tv-produktioner, nu senast till Julkalendern 2022. Stockholms Dekorationsmålare AB vann Årets hantverkare 2020/2021 och 2021/2022.
  Alexander har målat hela sitt liv. Han har stor vana vid imitering av marmor såväl som träslag. Bland annat kan nämnas Onyx, Serrancolin, Port d’or, ek, björk och mahogny. Alexander använder ett stort antal tekniker och material, och experimenterar gärna med färg och stil. Han tycker att det är viktigt att föra vidare kunskaper inom ådring och marmoreringar. Han drivs av skapandeprocessen som kräver såväl fantasi som realism.
 • Kursavgift

  4 850 kr/person inkl. material, lunch och fika.
  7 980 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  7 330 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!