Broderi III – Ännu mer lust och fägring

Kursperiod
Vecka 28
11 – 15 juli 2022

Välkomna alla broderiglada och fantasifulla brodöser till Leksands folkhögskola för att brodera och hämta inspiration!

Inspirationsresan fortsätter i år med utgångspunkt i det egna broderiet och tanken med årets broderivecka är att pröva att kombinera det egna broderiet med skinnsömnad.

Kursen passar alla som har viss erfarenhet av att brodera och som har upptäckt glädjen med att brodera på ylle, använda applikationer, pärlor och paljetter och att i år även få upptäcka och kombinera skinn med yllebroderi.

Vi lägger fokus på komposition och formspråk. Du får lära dig att rita och föra över mönster, nygamla stygn och bottensömmar som kan vara användbara, nya idéer om applikationer – hitta nytt eller ta det gamla beprövade – eller blanda.

Vi lyfter in spännande föreläsare och i inspirationssyfte kommer vi också att göra några studiebesök.

Material, verktyg tar du med dig själv. Här följer tips på vad du kan behöva under kursen:
Kläde eller vadmal att brodera på och till applikationer samt skinn att användas i kombination med yllebroderi. Nålar, gärna skinnålar, knappnålar och sax. Knyppeltråd att sy fast applikationerna med, andra garner som ullgarn DMC och lintråd till broderierna. Pärlor och paljetter, band, spetsar, knappar och annat att smycka ditt broderi med. Papper och penna till att rita egna mallar.

Målet med fem härliga dagar med gott om tid att skapa och brodera, är att du formar och skapar ditt broderi med personligt formspråk och unik i sin design. Dagarna ger dig också möjlighet att träffa likasinnade för roliga och lustfulla samtal och än mer inspiration.

Anmälan

Efter en fantastisk sommar 2022 har planeringen för sommaren 2023 börjat.
Om du fyller i följande intresseformulär återkommer vi med information om när vi öppnar anmälan för nästa års sommarkurser:

https://forms.gle/zsVYDMZ3EjY5FC63A

 

Löpande anmälan fram till kursstart.

Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Maria Fahlgren på maria.fahlgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-369 66 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Ansökan stängd
 • Kursledare

  Mia Ehrling
  Bor vid Dalälvens strand i Leksand. Började redan i unga år brodera och har testat det mesta vad gäller broderi, alltifrån enkla korsstygn till landskapsbroderier. Sedan några år broderar jag på ylle med pärlor, paljetter, knappar och band och har genom denna form av broderi förverkligat en gammal dröm att fritt få skapa med färg, form och fantasi.

  Under året har jag haft flera utställningar bl.a. på Fårfesten i Kil.
  Instagram: @mia.ehrling

 • Kursavgift

  4 050 kr/person inkl. material, lunch och fika.
  6 850 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  6 350 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!