Broderi II – Mer lust och fägring v. 30

Kursperiod
Vecka 30
29 – 31 juli 2022

Välkommen till fortsättningskursen i fritt broderi, där du får brodera som just du vill och där din fantasi kommer till uttryck i ett fritt skapande. Inspiration hämtar vi i gamla yllebroderier, förlagor, former, mönster, naturen och media.

Inspiration
Vad är det som inspirerar?
Färger, former, bilder?
Vi reder ut begrepp och delar med oss av vår erfarenhet.

Teknik
Stygn, applikationer, material.
Tillfälle till övningar och utmaningar med olika stygn och formspråk

Material och verktyg
Kläde eller vadmal att sy på och till applikationer. Även andra material att använda till applikationer. Fliselin att användas för att förstärka tunnare applikationer. Nålar, gärna skinnålar, knappnålar och sax. Knyppeltråd att sy fast applikationer med, andra garner till att brodera med – som bomulls- lin- och/eller ullgarn. Under kursdagarna besöker vi Leksands hemslöjd och Sätergläntas butiker.

Kursen börjar kl. 9.00 första dagen och pågår till kl. 16.00 sista dagen.

Anmälan

Efter en fantastisk sommar 2022 har planeringen för sommaren 2023 börjat.
Om du fyller i följande intresseformulär återkommer vi med information om när vi öppnar anmälan för nästa års sommarkurser:

https://forms.gle/zsVYDMZ3EjY5FC63A

 

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Maria Fahlgren på maria.fahlgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-369 66 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Ansökan stängd
 • Kursledare

  Kursledare är Mia Ehrling
  Bor vid Dalälvens strand i Leksand. Började redan i unga år brodera och har testat det mesta vad gäller broderi, alltifrån enkla korsstygn till landskapsbroderier. Sedan några år broderar jag på ylle med pärlor, paljetter, knappar och band och har genom denna form av broderi förverkligat en gammal dröm att fritt få skapa med färg, form och fantasi.

  Under året har jag haft flera utställningar bl.a. på Fårfesten i Kil.
  Instagram: @mia.ehrling

 • Kursavgift

  2 730 kr/person inkl. material, lunch och fika.
  4 390 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  4 090 kr/person inkl. material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen före kursstart.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!