Bokbinderi fortsättning – Bokband med rundad rygg v. 29/30

Kursperiod
Vecka 29/30
19 – 22 juli 2020

Vill du utveckla dig mer inom det här speciella och härliga hantverket? Hjärtligt välkommen till en intensiv kursvecka på Leksands folkhögskola! Här får du möjlighet att lära dig mer inom bokbinderi tillsammans med andra som delar ditt intresse.

Under den här fortsättningskursen kommer vi att lägga fokus på två olika inbindningstekniker inom bokbinderi. Du kommer att få göra ett inhängt och ett byggt bokband, båda med rundad rygg.

Du lär dig runda bokblock och slå fals och du kommer att använda både klot och papper som överdragsmaterial. Kursen håller ett ganska högt tempo så du bör räkna med att det kanske blir en del arbete även på kvällstid för att hinna med alla moment. Kursledaren kommer att vara i verkstaden varje dag mellan kl. 9-16, men du har tillgång till verkstaden dygnet runt under kursperioden.

För den som vill finns möjlighet att boka till en extra natt till en extra kostnad och låta böckerna få torka ordentligt under press innan de packas ner för hemfärd.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som redan har grundläggande förkunskaper i bokbinderi (t. ex. du som redan har gått vår nybörjarkurs i bokbinderi).

Anmälan

Anmälan senast 1 maj 2020.

Du kan anmäla dig även efter sista anmälningsdag om det finns platser kvar på kursen. Anmälan gör du genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret för den kurs du vill delta i. Här hittar du anmälnings- och betalningsvillkor.

Har du frågor kontakta Maria Fahlgren på maria.fahlgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-369 66 eller Fia Palmgren på fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se eller tel. 0247-648 25.

Anmäl här
 • Kursledare

  Katja Winkes är handbokbindare med ett eget bokbinderi i Mora. Hon är utbildad i den 3-åriga bokbinderiutbildningen vid Leksands folkhögskola. Katja har erfarenhet och stor glädje av att lära ut sin kunskap till både vuxna och barn. Hon har under flera års tid handlett våra sommarkurser i dels bokbinderi, lådtillverkning och pappersmarmorering.

 • Kursavgift

  3 390 kr/person inkl. material, lunch, fika och en gemensam middag.
  5 500 kr/person inkl. material, måltider, boende i enkelrum inkl. lakan/handdukar och städ.
  5 100 kr/person inkl.material, måltider, boende i del i dubbelrum inkl. lakan/handdukar och städ (när ni är två som anmäler er tillsammans).

  Incheckning från kl. 16.00 dagen innan kursstart. Utcheckning senast kl. 11.00 dagen efter kursens avslut.

 • Om Leksands folkhögskola

  Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.

  Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.

  Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.

  Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.

  Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.

  Läs mer!