Bokbinderi – Fördjupningsår
Välkommen till kursen Bokbinderi – Fördjupningsår!
Kursen riktar sig till dig som redan har kunskaper inom bokbinderi. Antingen har du gått två år på bokbinderiutbildningen här på Leksands folkhögskola, utbildat dig som lärling eller motsvarande. Kursen är ett år.
I kursen Bokbinderi – Fördjupningsår har du möjlighet att fördjupa dig inom hantverket i projektform. Projektet kan vara en fördjupning i skinnband, titeltryck, förgyllning eller de moment som ingår i Gesällprovet som en förberedelse för att ta sitt Gesällbrev. Det kan också vara 1700-talsband, pappersmarmorering eller lära dig hur du tar dig an mindre produktioner och kunduppdrag som förberedelse för att starta upp ett eget bokbinderi.
Du bifogar din projektbeskrivning i din ansökan.
Du kommer att arbeta enligt din projektbeskrivning med handledning och det finns möjlighet att göra studiebesök och praktik under utbildningen. Du delar verkstad med deltagare som går på Bokbinderiutbildningen i år 1 och 2. I utbildningen ingår att du delar processen i ditt arbete med övriga deltagare på Bokbinderiutbildningen och att du deltar i andra aktiviteter som sker på skolan. Året avslutas med en presentation av arbetet under året.
Efter avslutad utbildning har du fördjupade kunskaper som ökar möjligheten till nya uppdrag i ditt eget företag eller som anställd.
Ansökan
Ansök senast: | 15 april 2024 |
---|---|
Kursstart: | 19 augusti 2024 |
Ansökan ska innehålla en motivering och en projektbeskrivning.
Ansökan till läsåret 2024/2025 är nu stängd men om du fyller i följande intresseformulär så återkommer vi när vi öppnar upp ansökan för läsåret 2025/2026.
https://forms.gle/ngF8H6eNczTe56Sx8
Ansökan stängd-
Har du frågor?
Kontakta:
Fia Palmgren
Tel. 0247 – 648 25
fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.seBesök oss
Du är självklart välkommen att besöka oss för att se hur vi jobbar, känna på atmosfären och bli inspirerad. Kontakta gärna kursansvarig för att komma överens om en passande tidpunkt för ditt besök för att du ska få ett så bra mottagande som möjligt.Välkommen med din ansökan!
-
Boende och kostnader
Boende för kursdeltagare
En fantastisk möjlighet är att du kan bo på skolan under din studietid här. Totalt erbjuder vi ca 70 av våra studerande denna möjlighet.
Följ med Maria på en rundtur här på skolans boenden och ett besök i matsalen där du även får träffa Jonas Skinnar som är ansvarig för köket och vår fantastiska mat!
Alla rum är inredda med säng, skrivbord, skrivbordsstol, bokhylla och garderober. Du tar själv med kudde, täcke och lakan. De flesta av våra rum har eget badrum med dusch.
I varje ingång delar sex studerande på ett gemensamt fullt utrustat kök och ett allrum med TV.
WiFi finns på skolans områden. Skolans lokaler och delar av internatet är bostadsanpassat för dig som har en funktionsutmaning.
I avgiften ingår frukost, förmiddagsfika och lunch, måndag till fredag. Kostnaden är idag 5 300 kr per månad (september-maj).
För den som önskar finns även middagspaket att köpa för en billig kostnad.
Externatelever
Du som inte bor på skolan betalar en obligatorisk avgift för förmiddagsfika och lunch, som idag är 2 100 kr per månad (september-maj).
Att samlas kring gemensamma måltider är en så viktig del i den sociala samvaron på vår folkhögskola att ingen undantas från detta.
Möjlighet att köpa middagspaket finns även för dig som inte bor på skolan.
Studentlägenheter
Vi kan också erbjuda boende i våra nya studentlägenheter. Det finns 19 lägenheter i två olika storlekar:
24 kvm – 6 700 kr
26 kvm – 6 900 krI avgiften ingår frukost, förmiddagsfika och lunch måndag – fredag.
De nya lägenheterna ligger på en vackert belägen plats med utsikt över Österdalälven i direkt anslutning till skolområdet.
Varje lägenhet är byggd som en studio med eget kök, vardagsrum och sovavdelning i en öppen planlösning.
-
Om Leksands folkhögskola
Nära Leksands centrum, ute på en udde där Siljan och Dalälven möts, ligger Leksands folkhögskola inbäddad i grönska. Här bildar skolans gamla timmerbyggnader och trähus som rymmer klassrum, boenden och verkstäder en egen liten by.
Lugnet, de vackra omgivningarna och gemenskapen skapar en miljö för lärande och personlig utveckling.
Hos oss handlar det om att få lära sig ”av hjärtans lust”. Att våra studerande ska få utforska sin egen kreativitet och skaparlust har stått i fokus ändå sedan vi startade 1953. För oss innebär det ett tillåtande klimat, med högt i tak och delaktighet.
Inramningen runt lärandet är av stor betydelse, för oss betyder det vällagad mat med omtanke, men också att våra verkstäder är tillgängliga dygnet runt för att möta all kreativitet och energi som skapas här.
Leksands folkhögskola har många internationella kontakter vilket betyder att du som kursdeltagare erbjuds att delta i workhops, samarbeten och lyssna på föreläsningar som breddar din utveckling och bildning ännu mer.